"Fudbaleri" dobili tri mjeseca zatvora: Lagali pred sudom

Brat osuđenog Bušković je, zato što je jedini ranije neosuđivan, dobio uslovnu kaznu, a ostali po tri mjeseca zatvora
284 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bušković prijatelji, Foto: Luka Zeković
Ivan Bušković prijatelji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.05.2015. 15:47h

Nikola Bušković, Dragoslav Perazić, Ivan Siništaj, Borko Čađenović, Branko Bašović i Simo Đurović osuđeni su zato što su lagali pred sudom, kada su svjedočili da je Ivan Bušković, osuđeni za napad na novinarku Oliveru Lakić, sa njima igrao fudbal, u vrijeme kada je napadnuta Lakić.

Brat osuđenog Buškovića je, zato što je jedini ranije neosuđivan, dobio uslovnu kaznu, a ostali po tri mjeseca zatvora.

To je prvostepena odluka sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, u postupku protiv brata i pet Buškovićevih prijatelja, optuženih da su mu da li lažni alibi za vrijeme dok je tukao novinarku Oliveru Lakić.

Za krivično djelo davanje lažnog iskaza zaprijećena je kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Sutkinja je, obrazlažući presudu, navela je da je prvosnažnom sudskom presudom utvrđeno da se Ivan Bušković nalazio u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u vrijeme napada na Lakić, a ne u Manastirskoj ulici, gdje su okrivljeni tvrdili da je s njima igrao fudbal.

Ona je dodala da je osam svjedoka, saslušanih u ovom postupku, koji su drugovi okrivljenih, takođe tvrdili da je Bušković cijelo vrijeme igrao fudbal sa njima, iako su upozoreni da je davanje lažnog iskaza krivično djelo.

“Oni se nijesu mogli sjetiti detalja sa utakmice, s kim su došli, kako su bili obučeni, s kim su pošli...”, navela je Rabrenović.

Iako je Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Lakićevu, motiv nikada nije utvrđen. U pravosnažnoj presudi sutkinja Željka Jovović navela je da su njegovi drugovi "fudbaleri” lažno svjedočili, pa je tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv njih.

Lakićeva je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.

Bonus video: