Kraj sezone u CNP-u u znaku gostovanja

Crnogorski simfoničari održaće dva koncerta pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska - prvi koncert će biti održan 28. maja, a 10. juna sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom nastupiće solista Ivan Počekin, violinista.
51 pregleda 0 komentar(a)
Urnebesna tragedija
Urnebesna tragedija
Ažurirano: 07.05.2015. 15:00h

Kraj pozorišne sezone 2014/2015. u Crnogorskom narodnom pozorištu u maju i junu obilježiće gostovanja na važnim pozorišnim festivalima - Sterijinom pozorju u Novom Sadu i Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, kao i repriza izvođenja uspješnih predstava nastalih u produkciji CNP-a.

Predstava “Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena 28. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u okviru jubilarnog 60. Sterijinog pozorja. Predstava je uvrštena u selekciju nacionalne drame i pozorišta. Naredne večeri predstava će biti izvedena i u Narodnom pozorištu Sombor.

“Urnebesna tragedija“ 10. juna biće izvedena u Satiričkom kazalištu Kerempuh, na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala koji okuplja najbolja komediografska i satirična djela hrvatske i regionalne pozorišne produkcije - 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu.

Predstave koje će biti na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta na Velikoj sceni i Sceni Studio su: posljednja premijerno izvedena predstava - “o. REST IN PEACE - saga jedne balkanske porodice“, Jetona Neziraja, u režiji Stevana Bodrože, “Urnebesna tragedija“, “Everyman Đilas“, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, “Očevi su grad(ili)“ autorski projekat Borisa Liješevića, “Revizor“, N. V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, “Povratak“ Harolda Pintera, u režiji Mirka Radonjića, “Allegretto Albania“ Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, i “Koza ili ko je Silvija“ Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića.

U junu će biti izvedena i plesna predstava Baletske trupe Ballo “Daj mi ruku“ u koreografiji Mikaela Honesseaua, i “Ići kroz..“ u koreografiji Slavke Nelević i Tamare Vujošević Mandić. Na Sceni Studio u maju će gostovati predstava “Dvije“, po tekstu Tene Štivičić, u režiji Radmile Božović i Gorane Marković.

Crnogorski simfoničari održaće dva koncerta pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska - prvi koncert će biti održan 28. maja, a 10. juna sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom nastupiće solista Ivan Počekin, violinista.

I ove godine u CNP-u će biti otvoren VI Underhill Fest. Festival će četvrtog juna početi projekcijom filma “Moj zanat“, reditelja Mladena Matičevića. K.V

Bonus video: