Krivične prijave protiv čelnika Sindikata Uprave policije zbog sporne raspodjele stanova

"Prijavljenim je stavljeno na teret da su, kao članovi Glavnog odbora Sindikata Uprave policije, donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stambenih jedinica u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici"
93 pregleda 0 komentar(a)
saslušanje stanovi policija, Foto: Savo Prelević
saslušanje stanovi policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2015. 18:28h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici u saradnji sa službenicima policije prikupilo je dokaze koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su odgovorna lica u Sindikatu Uprave policije izvršila krivično djelo - nesavjestan rad u službi, zbog čega je po nalogu tužioca Uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv 25 osoba, navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.

"Prijavljenim je stavljeno na teret da su, kao članovi Glavnog odbora Sindikata Uprave policije, donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stambenih jedinica u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici. Tužilaštvo je odmah počelo sa dokaznim radnjama saslušanjem prijavljenih u svojstvu osumnjičenih", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Jutros su u osnovnom državnom tužilaštvu saslušanI čelnici Sindikata Uprave policije zbog navodno nezakonite raspodjele stanova.

Osnovno državno tužilaštvu na čelu sa tužiteljkom Ljiljanom Klikovac mjesecima je provjeravalo zakonitost dodjele stanova i stambenih kredita Sindikata policije, u vrijeme kada je na njegovom čelu bio Duško Vratnica, ali i kasnije Marko Nikčević.

Bonus video: