ISTRAGA O UBISTVU BIVŠEG POSLANIKA

DNK ubice Saše Markovića nije u crnogorskoj bazi

“Ne isključuje se mogućnost da je izvršilac iz Crne Gore, već samo njegovih tragova nema u evidenciji crnogorske policije”...
179 pregleda 30 komentar(a)
Saša Marković, Foto: Arhiva Vijesti
Saša Marković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.05.2015. 05:21h

Istražitelji su izolovali DNK za koji policija pretpostavlja da pripada ubici Saše Markovića, ali on ne odgovara biološkim tragovima koje crnogorski forenzičari imaju u svojoj bazi.

Pouzdani izvor “Vijesti”, međutim, tvrdi da se na osnovu tog podatka ne može zaključivati odakle je osoba koja je likvidirala Markovića.

“To ne isključuje  mogućnost da je izvršilac  iz Crne Gore, već da njegovih tragova nema u policijskoj evidenciji... DNK uzorak poslat je policijama u regionu i Interpolu... Odgovor će stići u zavisnosti  od ažurnosti policija u regionu”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

U sihnronizovanoj akciji, policajci su juče priveli nekoliko osoba u sklopu istrage o ubistvu Budvanina, ali  u pritvoru je  zadržan jedino Novljanin Vladimir Roganović, kod koga je pronađen pištolj.

Prethodno su na informativni razgovor privedeni Slobodan Kašćelan,  Radovan Zvicer i još nekoliko osoba....

Nakon toga uslijedili su pretresi.

Policija je zvanično saopštila da su  pretresi uslijedili kako bi pronašli predmete koji su eventualno korišćeni u nekim  krivičnim djelima...

“Pronađeno je i oduzeto oružje i više predmeta: pištolj 'CZ'  u ilegalnom posjedu, tri pancira, mobilni telefoni, više SIM kartica za mobilne telefone, nekoliko lap topova i jedan računar, više risivera za video-nadzor i drugi predmeti”, navodi se u policijskom saopštenju.

Zbog nelegalnog pištolja, dvadesetdevetogodišnji  Roganović priveden je tužiocu  u Herceg Novom i tereti se za nedozvoljeno držanje oružja.

U pritvor zbog pištolja: Vladimir Roganović (u bijeloj košulji)

Roganović je pravosnažno  oslobođen krivice za ubistvo vođe “Delija” Marka Vesnića 24. jula 2009. godine.  Zbog tog ubistva njegov brat od strica osuđen je najprije na 12 godina zatvora, ali mu je ta kazna smanjena na osam.

On je u junu 2014. godina uhapšen, jer je, prema policijskim sumnjama, bio nalogodavac bacanja  bombe ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivančevića u podgoričkom naselju Zagorič. Inspektori vjeruju da je Roganović plan skovao dok je bio u Istražnom zatvoru, a gdje su službovala oba brata Ivančević.

Kašćelan se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, a policija ga je već saslušavala u okviru istrage likvidacije Markovića.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Kašćelan je bio u izuzetno dobrim odnosima sa Goranom Radomanom koji je 20. februara ubijen u Beogradu. 

Policija istražuje da li ubistvo Radomana i likvidacija  Markovića, imaju veze sa nestankom  par stotina  kilograma kokaina u vodama u blizini Valensije.

Zvaničnici  policija Crne Gore i Srbije, sumnjaju  da su se neki nedavni krimi obračuni dogodili upravo zbog poslova oko droge.

Marković je ubijen   17. aprila. 

Policija ne obavještava javnost kako napreduje istraga o ubijenom nekadašnjem poslaniku LSCG-a. 

Dan nakon ubistva, u šumi u naselju Vještica, pronađena je zapaljena automatska puška sa prigušivačem. 

U okviru policijske istrage,  saslušano je više desetina osoba, ali nijedna  nije zadržana, niti osumnjičena.

Kašćelan i Marković...

Kotoranin Slobodan V. Kašćelan (51), prošle godine prvostepenom presudom osuđen je na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića (38) i nedozvoljenog držanja oružja. 

Marković je tada osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja. 

U  presudi sutkinje Suzane Mugoše, navodi se da su njih dvojica pokušali da ubiju jedan drugoga, 30. aprila 2010. godine u Prčanju kod Kotora.

Preporučujemo za Vas