Piperović: Bio sam siguran da se neće javiti

Da je imao ovlašćenje od S.Č. Dragan bi bio šef kancelarije Prelević - Čabotarenko, koja bi promovisala poštenje...
243 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.05.2015. 17:04h

Advokat Zoran Piperović reagovao je juče na izjavu kolege Dragana Prelevića, koji ga je, između ostalog, optužio da je kriminalac koji se srećom spasio zatvora u aferi trgovine ljudima S. Č.

“Ja mislio ostale same tri žene. Kad evo i četvrte osobe. Nije žena, mislim. A htio sam se zakleti, da se nikada javiti neće. Čak bio siguran. Samo iz jednog razloga.

Prvo, jer sam čuveni kriminalac koji još troši novac zarađen od trgovine ljudima, gdje spadaju žene i djeca... Drugo, da mu je ispod časti da sa mnom komunicira. A posebno, ispod obraza mu. U stvari ima i treći razlog. Nema ovlašćenja od Moldavke, da se meni obrati. Kao što nije imao ni specijalno ovlašćenje da nastavi gonjenje. To ovlašćenje mu je trebalo po zakonu, čini mi se, Ugande.

Inače, kad već nije imao ovlašćenje, naš Dragan je sve radio da se sazna istina iz spisa. Umnožio ih je, kopirao, podijelio svima i svakome, organizovao je pres konferencije na kojima je dokazivao iz spisa sve muke i patnje njegove drugarice.

Da je imao to ovlašćenje, ja bih sada bio u zatvoru, a Dragan naš bio šef međunarodne kancelarije Prelević - Čabotarenko, koja bi se bavila promocijom međunarodnog poštenja. Odlika miša je da vazda bježi kontra od mačke. Osim kada je vidi u svima. Za njega je sada svaki građanin Crne Gore mačka. I to je muka od koje Dragan ne može da pobjegne.

I sjetih se na mah, dijela iz prve knjige o Moldavki, gdje advokat Goran Rodić kaže sudiji Ani Vuković - 'sudija, advokat Dragan Prelević daje ugovorene znake Moldavki, kliktanjem hemijskom olovkom i to kad da prestane da priča, kad da ne odgovara'. Da je primio više od 1.300 eura, znake bi morao davati vatrogasnom sirenom, što bi bilo nemoguće.

I sjetih se i Kundere. Na Vroclavskom trgu, polusavijeni čovjek povraća, nailazi slučajni prolaznik i kaže mu - potpuno te razumijem”, piše u reagovanju advokata Piperovića.

Polemika dvojice advokata počela je nakon što je Piperović reagovao kada su tri NVO - Sigurna ženska kuća, Akcija za ljudska prava (HRA) i Centar za ženska prava zatražile od vrhovnog državnog tužioca da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv pravosnažne, osuđujuće presude Moldavki Svetlani Čabotarenko (S.Č.).

Moldavka je u odsustvu osuđena na godinu zatvora, zbog davanja navodno lažnog iskaza u krivičnom postupku u kome je 2002. u svojstvu žrtve trgovine ljudima svjedočila o svom fizičkom zlostavljanju, primoravanju na prostituciju i preprodavanju.

Postupak protiv S. Č. vodio se po tužbi Piperovića i Ekrema Jasavića, koje je, između ostalih, označila kao organizatore prisiljavanja na prostituciju.

Advokat Prelević, suprug je direktorice HRA Tee Gorjanc-Prelević.

Bonus video: