Policija u tri grada zaplijenila pištolj, pancire, mobilne telefone, SIM kartice, računare...

Iz policije su kazali da je, u vezi sa pronalaskom pištolja, slobode lišen V.R. (29) iz Herceg Novog, koji je potom uz krivičnu prijavu priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
407 pregleda 0 komentar(a)
Policija, Foto: Shutterstock
Policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2015. 16:12h

Pripadnici crnogorske policije jutros su pretresli više objekata u Podgorici, Herceg Novom i Kotoru, kako bi pokušali da dođu do informacija i određenih stvari, u cilju rasvjetljavanja više krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pretresima, koji su izvršeni u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i shodno naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pronađeno je i oduzeto oružje i više predmeta: pištolj „CZ“ para kalibra 9 mm u ilegalnom posjedu, tri pancira, mobilni telefoni, više SIM kartica za mobilne telefone, nekoliko lap topova i jedan računar, više risivera za video – nadzor i drugi predmeti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su kazali da je, u vezi sa pronalaskom pištolja, slobode lišen V.R. (29) iz Herceg Novog, koji je potom uz krivičnu prijavu priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. ZODT je za osumnjičenog odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom.

Pištolj i određeni broj drugih oduzetih predmeta će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sagovornik TV Vijesti je kazao danas ranije da je pretresena kuća Podgoričanina Milana Vujotića, čiji je automobil zapaljen u aprilu, u podgoričkom naselju Blok 5.

Taj događaj se povezuje sa ubistvom Cetinjanina Gorana Radomana u Beogradu, koji se dogodio nekoliko sati kasnije istog dana.

Međutim, sagovornik TV Vijesti je kazao da pretres kuće Vujotića, nije u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Bonus video: