Utvrdiće kako je trodon djelovao na policajca

Nakon više urgencija, Ministarstvo pravde dostavilo je sudu izvod iz kaznene evidencije za optuženog Sekulića... U tom dokumentu se navodi da je on novčano kažnjen, zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda prije šest godina, kada se, i po sopstvenom priznanju, potukao na Cetinju
6 komentar(a)
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.05.2015. 12:09h

Sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović, odlučila je da se neuropsihijatar Stanko Milić izjasni kako tablete trodon i lorazepam, kada se popiju zajedno, djeluju na organizam.

Jedan od optuženih policajaca za propuste u službi, zbog paljenja vozila “Vijesti” Veseljko Vračar, tvrdio je da je popio te dvije tablete zbog glavobolje, zbog čega je zaspao i nije došao da čuva redakcijski automobil.

Iako su tužilac Saša Čađenović i advokatica Jadranka Kasalica, koja brani drugog optuženog policajca, Miloša Sekulića, bili protiv vještačenja, smatrajući da nije od značaja za postupak, sutkinja je prihvatila predlog Vračarevog branioca Danila Mićovića.

Sutkinja je navela da je vještačenje neophodno, radi provjere navoda odbrane optuženog.

Suđenje se nastavlja 2. juna.

Vračar je kod tužioca rekao da je te večeri došao da čuva automobil, ali je otišao nešto da pojede kada je vozilo zapaljeno, dok je na suđenju tvrdio da je to izmislio, kako bi zaštitio svog kolegu, jer nije očekivao pokretanje krivičnog postupka.

Sekulić je na suđenju ostao kod prvobitne izjave - da je tada predao smjenu kolegi Vračaru, nakon što je čuvao vozilo do dva sata ujutru.

Vračar je zbog paljenja vozila ostao bez posla, dok je Sekulić novčano kažnjen i suspendovan do okončanja postupka.

Policija i tužilaštvo još nijesu riješili ni seriju paljenja automobila "Vijesti" u ljeto 2011.

Direktor “Vijesti” Željko Ivanović, na prethodnom pretresu rekao je da je policija posljednji zapaljeni automobil koristila kao mamac za otkrivanje prethodnih napada na imovinu “Vijesti”.

Tu uslugu od njega je tražio ministar Raško Konjević.

Miloš Sekulić novčano kažnjen nakon tuče na Cetinju

Nakon više urgencija, Ministarstvo pravde dostavilo je sudu izvod iz kaznene evidencije za optuženog Sekulića...

U tom dokumentu se navodi da je on novčano kažnjen, zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda prije šest godina, kada se, i po sopstvenom priznanju, potukao na Cetinju.

U Sekulićevoj kaznenoj evidenciji koja je dostavljena ranije, pisalo je da je osuđivan, ali nije navedena sankcija za krivično djelo koje je počinio.

Kasalica je juče tražila da se pribavi novi izvod iz kaznene evidencije, ostajući pri tvrdnjama da bi ta kazna morala biti izbrisana iz Sekulićevog dosijea.

Bonus video: