Večeras otvaranje sajma knjiga

"Prvo veče Sajma obilježiće dvije velike promocije internacionalnih gostiju. Prvu će iamti Iskender Pala, čije je ime jedno od najprepoznatljivijih među savremenim turskim književnicima. On je dobitnik brojnih književnih nagrada, autor romana, udžbenika turskog jezika i književnosti zaosnovne i srednje škole, zatim istraživač turske pomorske istorije, novinar i kolumnista u oblasti umjetnosti"
1 komentar(a)
Sajam knjiga, Foto: Facebook
Sajam knjiga, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.05.2015. 09:08h

Međunarodni podgorički Sajam knjiga biće svečano otvoren večeras, u garažnom dijelu šoping mola Delta Siti.

Jubilarni, deseti podgorički sajam knjiga, trajaće do nedjelje.

Kako je najavljeno, na otvaranju koje će početi u 18 sati, govoriće ministar prosvjete Predrag Bošković kao i predstavnici Turske, koja je zemlja-gošća ovogodišnjeg Sajma-ambasador Mehmet Niyazi Tanilir, predsjednik Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“, Džihan Ozdemir i pisac Iskender Pala.

U ime organizatora prisutnima će se obratiti umjetnička direktorka Sajma Ksenija Popović.

Nakon svečanog otvaranja, biće organizovana posjeta turskom štandu i predstavljanje turskih umjetnika koji će posjetiocima Sajma demonstrirati njihove drevne umjetnosti: ebru (slikanje na vodi) i nakašana (dekoracija knjiga za vrijeme Osmanskog carstva).

"Prvo veče Sajma obilježiće dvije velike promocije internacionalnih gostiju. Prvu će iamti Iskender Pala, čije je ime jedno od najprepoznatljivijih među savremenim turskim književnicima. On je dobitnik brojnih književnih nagrada, autor romana, udžbenika turskog jezika i književnosti zaosnovne i srednje škole, zatim istraživač turske pomorske istorije, novinar i kolumnista u oblasti umjetnosti", kaže se u saopštenju.

Njegovo predstavljanje biće od 20 do 21 sat.

U okviru prve večeri Sajma, gostovaće i poznata britanska spisateljica Aleksandra Poter - autorka brojnih ljubavnih romana koji su čitani i prodavani u milionskom tiražu u svakoj državi u kojoj su prevođeni i objavljivani.

Njena promocija na Sajmu planirana je od 21 do 22 sata.

Bonus video: