Baranin uhapšen zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje

8 komentar(a)
Bar vozilo puška, Foto: Radomir Petrić
Bar vozilo puška, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 04.05.2015. 16:20h

Barska policija uhapsila je A.C. (37) iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Bar su, 19. marta 2015. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u naselju Popovići u Baru pronašli putničko motorno vozilo "Golf II", bez registarskih oznaka.

U vozilu je, ispod sjedišta vozača, pronađena automatska puška "M 70" cal. 7,62 mm sa okvirom i municijom, dok se u ladici ispred mjenjača nalazila crna najlon čarapa a u prtljažniku bidon sa zapaljivom tečnošću – benzinom.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru, a navedeni predmeti su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Po pristizanju rezultata vještačenja, službenici CB Bar su zatražili izdavanje naredbe za pretres stanova i drugih prostorija koje koristi A.C. Pretresima, koji su izvršeni danas u stanovima koje koriste on i njegova dva srodnika, pronađeni su manja količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, više SIM kartica i više mobilnih telefona koji su oduzeti. O navedenom je upoznat ZODT u Baru koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se A.C. liši slobode, te da mu se uz krivičnu prijavu sprovede, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: