Nagrađeni Vojin Ćetković i Stevan Koprivica

Minutom ćutanja odata je počast dramskoj umjetnici Dragici Tomas koja je doprinijela jednom od uzleta Hercegnovskog pozorišta igrajući u predstavi “Naš čovjek”
227 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Koprivica, Foto: Slavica Kosić
Stevan Koprivica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2015. 15:30h

Dodjelom plaketa “Miloš Šami” završene su XX Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS).

Ovogodišnje priznanje dobili su glumac Vojin Ćetković koji je prema obrazloženju žirija “zaslužio plaketu jer u Herceg Novi i na HAPS dolazi godinama s uzbudljivim ulogama, magično povezuje svoj snažan glumači iskaz, snagu kreativnog čina pisca, reditelja, cijelog ansambla, poštuje i privlači publiku...”

Novljaninu, dramskom piscu Stevanu Koprivici priznanje je pripalo zbog toga, kako navodi u obrazloženju žiri, što je “sačuvao ono zrno uzbuđenja koje pozorište čini magičnim, i pretočio ga u Akademiju povodom 20. festivala, zbog toga što je ranije za Hercegnovsko pozorište napisao Noć četiri mjeseca”.

O plaketama “Miloš Šami” odlučivali su Zoran Živković, umjetnički direktor HAPS-a, Milina Kovačević, producentkinja i Vitka Vujnović, predsjednica UO Hercegnovskog pozorišta.

Minutom ćutanja odata je počast dramskoj umjetnici Dragici Tomas koja je doprinijela jednom od uzleta Hercegnovskog pozorišta igrajući u predstavi “Naš čovjek”.

Bonus video: