Kolašinac tvrdi da je ugrožen: Tužilac ćuti, a i pištolj su potezali

“Ne znam ko je pokušao da mi zapali kola, zasada ne sumnjam ni na koga. Međutim, imam vrlo loše iskustvo sa kolašinskom policijom i tužilaštvom..."
194 pregleda 13 komentar(a)
Radovan MAslak, Foto: Dragana Šćepanović
Radovan MAslak, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 03.05.2015. 15:55h

Kolašinac Radovan Maslak (23) tvrdi da mu je zbog ponašanja nekoliko sugrađana i neažurnosti tužilaštva i policije ugrožena sigurnost i imovina.

Maslak je rekao “Vijestima” da je u noći između četvrtaka i petka neko pokušao da mu zapali terensko vozilo, koje je bilo parkirano ispred njegove kuće.

Prije više od pola godine policija i tužilaštvo su se, tvrdi, oglušili o činjenicu da su dva Kolašinca u gradu držali uperen pištolj u njega i da su mu prijetili.

“Ne znam ko je pokušao da mi zapali kola, zasada ne sumnjam ni na koga. Međutim, imam vrlo loše iskustvo sa kolašinskom policijom i tužilaštvom, pa se nadam da će ovog puta biti drugačije, te da će naći počinioce”, kazao je Maslak. Novinarima se obratio jer se više ne osjeća sigurnim.

“Već mi je jednom do sada život bio ugrožen i taj slučaj nije procesuiran, niti je tužilac našao za shodno da reaguje”, kaže Maslak, koji živi sa roditeljima u selu Babljak.

Tvrdi da su njegovi problemi počeli kada je u jesen prošle godine došao u konflikt sa grupom svojih vršnjaka. Nakon zajedničkog druženja u jednom kolašinskom kafiću, jedan od mladića - G. V. iz tog društva ga je, tvrdi, napao. Maslak mu je, kako kaže, uzvratio i udario ga. G. V. je, prema riječima Maslaka, sin opštinskog funkcionera DPS-a.

“To mi, očigledno nije oprostio i računajući na rodbinske i prijateljske veze u kolašinskoj policiji i tužilaštvu, nastavio je sa bahatim ponašanjem”, kazao je on.

“Poslije te tuče, u kojoj su i njegovi drugovi nasrnuli na mene i zbog koje je intervenisala i policija, pozvao me na kafu. Rekao mi je da dođem ispred njegove kuće autom, jer je njegovo pokvareno. Ja sam otišao i tamo ga zatekao sa još jedim mladićem”, kaže Maslak. Imao je, objašnjava, namjeru da se izmiri sa momcima sa kojima se dva dana prije toga potukao.

“Ispred kuće, momak koji me je pozvao na kafu pomirenja, zamolio me da se saganem i pogledam, navodno, kvar na njegovom autu. Kad sam tako učinio, jednom rukom me uhvatio za majicu, a drugom zamahnuo da me udari. Izmaknuo sam se pa je promašio, a onda je dao znak glavom ovom drugom, koji je izvukao pištolj, reptirao ga i držao da uperenog u mene”, tvrdi Maslak. Dodao je da su zahtijevali od njega da ih pusti da ga udare.

“Sve to da bi mi vratili za udarac u tuči”, kaže Maslak. Nekoliko minuta, priča mladić, sugrađanin mu je držao uperen pištolj u glavu. Tvrdi da se spasao, jer su ulicom pored dvorišta u kojem su stajali prošlo vozilo podgoričkih tablica, kojim je upravljala jedna žena.

“Tu situaciju sam iskoristio, otrgao se i pobjegao. Došao sam do policije i ispričao šta se dogodilo. Tužilac, kojeg je policija jedva uspjela da dobije telefonom, pitao je imam li povreda. Kada su kazali da nema, njega više taj slučaj nije zanimao”, rekao je Maslak.

“Ćutao sam do sada o tome, ali to više ne mogu, jer poslije pokušaja paljenja mog auta, osjećam da sam ugrožen i potpuno nezaštićen”.

UP: Tragovi poslati na vještačenje

Iz Uprave policije nezvanično je juče saopšteno “Vijestima” da im je Maslak prijavio slučaj prijetnje pištoljem.

“Nakon prijave saslušani su svi pomenuti u prijavi. Dvojica su negirala da se slučaj dogodio.

Pretresom nije pronađen pištolj.

Tužilac se izjasnio da nema bića krivičnog djela”, kazali su iz policije.

Dodali su i da su radili i po prethodnom slučaju tuče u kolašinskom kafiću.

“Protiv aktera tuče su podnijete prekršajne prijave. Što se tiče posljednjeg događaja sa pokušajem paljnja auta, sa mjesta događaja su izuzuzeti materijalni tragovi, koji su poslati na vještačenje. Po tom slučaju se radi”, kazali su iz policije.

Bonus video: