Mejveder - Pakjao: Spektakl koji to nije bio

Mejveder je ostvario pobjedu i potvrdio da je majstor u preciznosti i defanzivnoj strategiji, ali u isto vrijeme i opravdao status jednog od najomraženijih sportista današnjice
89 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2015. 15:06h

Najavljivan kao jedan od najvećih sportskih događaja 21. vijeka, bokserski spektakl u kom su učestvovali Flojd Mejdveder Junior i Mani Pakjao nije ni izbliza ispunio očekivanja.

Aerodrom zatrpan privatnim avionima je podsjećao na saobraćajnu gužvu u svjetskim metropolama, Majkl Džordan na tribinama, Denzel Vošington u trenerci kraj ringa, sve je bilo do krajnjih granica "nabudženo".

Mejveder je ostvario pobjedu i potvrdio da je majstor u preciznosti i defanzivnoj strategiji, ali u isto vrijeme i opravdao status jednog od najomraženijih sportista današnjice. Mnogi su očekivali da će pokušati da ubjedljivo porazi Pakjaa i tako odagna sve sumnje u njegov šampionski kredibilitet, ali o defanzivnoj genijalnosti Mejvedera dovoljno govori jedan podatak: Mejveder je pogodio 148 od 435 udaraca koliko je zadao, dok je Pakjao bio daleko slabiji - 81 od 429.

Fanovi koji Mejvedera i zbog privatnih kontroverzi nikad nisu naročito dizali u nebesa, su ipak bili razočarani.

"Mejveder je zagrlio Manija više puta nego mene moj otac čitavog života", bio je jedan vrlo upečatljiv tvit koji su prenijeli mnogi svjetski mediji.

Neki su pod haštagom borbe komentarisali mnogo uzbudljiviji meč NBA plejofa između San Antonija i Los Anđeles Klipersa, a Majk Tajson je bio veoma precizan: "Ovo smo čekali pet godina..."

Neki su samo napisali da se radi o tipičnom Flojdu i ostavljali ovaj montirani snimak.

Pakjau nisu dali injekciju

Promoter Bob Arum kazao je da bi ishod bio drugačiji da je Pakjao dobio injekciju za povrijeđeno rame. Pakjao je povrijedio rame tokom treninga tri nedjelje prije borbe i razmišljalo se čak o odlaganju, ali mu je Anti-doping agencija odobrila da primi injekciju prije meča.

Međutim, Atletski odbor Nevade je to odbio jer je zahtjev stigao prekasno, neposredno uoči borbe, a na prethodnom mecidinskom pregledu nije utvrđena nikakva povreda.

"Tri nedjelje uoči borbe morao sam prestati trenirati nekoliko dana jer me je boljelo rame. Otišao sam na magnetsku rezonancu koja je pokazala povredu. Nisam ga mogao puno koristiti, ali borba je svejedno bila dobra. U trećoj rundi počelo me je boljeti pa sam se morao povlačiti", rekao je Pakjao.

Mejveder bira protivnika za kraj?

Kako tvrdi ugledni novinar ESPN-a Dan Rafael, Mejveder je izjavio kako će se u ponedjeljak odreći svih pojaseva.

Glavni razlog za to je činjenica da bi za posljednji meč u profesionalnoj karijeri, koji bi se trebao održati u septembru, Flojd tako sam mogao odabrati protivnika, a ne da mu posljednja borba bude sa prvim sa ljestvice izazivača.

Haos sa PPV

Potražnja za prenosom borbe je bila tolika da je srušila sisteme kablovskih kompanija koje su organizovale plaćanje prenosa meča po sistemu "plati po gledanju".

Društvene mreže su bile zatrpane reakcijama ljutih fanova koji nisu mogli zbog tehničkih nedostataka uoči meča da dobiju informaciju da li će biti prenosa koji su unaprijed platili.

Ubrzo su se počele oglašavati kompanije koje su uvjeravale fanove da će svi zahtjevi biti procesuirani, a da se kasnilo samo zbog velike potražnje.

Galerija

Bonus video: