Mejveder na poene pobijedio Pakjaa (video)

Sva trojica sudija prednost dali Amerikancu - 118:110, 116:112, 116:112
0 komentar(a)
Flojd Mejveder, Foto: Beta-AP
Flojd Mejveder, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.05.2015. 06:39h

Amerikanac Flojd Mejveder jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Mani Pakjaa poslije 12 rundi (118:110, 116:112, 116:112) i došao je do titule prvaka po verzijama WBO, WBA i WBC u velter kategoriji.

Tako je 38-godišnji Amerikanac ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, pošto je ostvario 48. pobjedu. Sada ga samo pobjeda dijeli od rekorda slavnog Rokija Marćana, koji je karijeru završio sa skorom 49-0.

Filipinac je, sa druge strane, pretrpio šesti poraz u svom 65. meču u karijeri. Mejveder je pogodio 148 od 435 udaraca koliko je zadao, dok je Pakjao bio slabiji - 81 od 429.

"Prije svega, želim da se zahvalim Bogu. Hvala i svim navijačima širom svijeta, ovo je bila paklena borba. Skidam kapu Maniju Pakjau, sada vidim zbog čega je on u vrhu boksa. Ja sam blagosloven, i Mani Pakjao je blagosloven. Ja sam proračunljiv borac, a on je veoma težak protivnik. Morao sam dugo da ga lomim. Moja posljednja borba u karijeri biće u septembru, imam skoro 40 godina“, rekao je Mejveder poslije meča.

Što se same borbe tiče, bla je izjednačena u većem dijelu. Mejveder je čekao priliku da zada udarac rivalu, dok se Pakjao trudio, bio agresivniji, ali mu to na kraju nije donijelo uspjeh.

Kada se sve sabere, ostaje utisak da je Filipinac bio bolji na startu meča, a Amerikanac u finišu, ali za sudije nije bilo dileme. Jednoglasno su pobjedu dale Mejvederu.

"Mislim da sam ja pobijedio. Mislim da je borba bila dobra. Mnogo puta sam ga pogodio, vidio sam udarce. On se stalno kretao po ringu, pa nije bilo lako zadati toliko udaraca. Mogu da podnesem njegovu snagu, on nije jak kao neki drugi bokseri. Mislio sam da sam pobijedio i zato nisam kretao u napad u 11. i 12. rundi. Nije veći od mene, iako veličina nije ni bitna. Borio sam se i sa većim momcima“, istakao je Pakjao.

Mejveder je poslije ovog duela bogariji za 180, a Pakjao za 120 miliona dolara.

Bonus video: