Đukanović: Odlazak Dragice Tomas nenadoknadiv gubitak za Crnu Goru

Đukanović navodi da će Tomas „pamtiti kao iskrenog i dragog prijatelja i ličnost čija je vedrina, posvećenost i ljudskost obogaćivala naše društvo i pružala najbolji primjer generacijama koje dolaze”
313 pregleda 4 komentar(a)
Dragica Tomas, Foto: Savo Prelević
Dragica Tomas, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2015. 09:07h

Odlazak Dragice Tomas predstavlja nenadoknadiv gubitak za Crnu Goru i njenu kulturu, kazao je crnogorski premijer Milo Đukanović u telegramu saučešća povodom smrti glumice.

„Rastužila me vijest o smrti Dragice Tomas, vrhunske umjetnice i prvakinje Crnogorskog narodnog pozorišta. Njena smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za njene najbliže, kolege, ljude koje su je poštovali, ali i za Crnu Goru i njenu kulturu,“ navedeno je u telegramu.

Đukanović navodi da će Tomas „pamtiti kao iskrenog i dragog prijatelja i ličnost čija je vedrina, posvećenost i ljudskost obogaćivala naše društvo i pružala najbolji primjer generacijama koje dolaze”.

Na kraju telegrama se navodi da je Dragica Tomas je ostavila dubok trag na crnogorskoj kulturnoj sceni, a svojim prepoznatljivim pristupom glumi zavrijedila je posebno mjesto u istoriji crnogorskog pozorišta.

Vijest o smrti Dragice Tomas u srijedu je saopštena iz CNP.

Bonus video: