VREMEPLOV: “Nije tačno da Cetinjani neće da rade”

Radunović je ovu ocjenu iznio na sastanku sa cetinjskim privrednicima i nezaposlenim u tom gradu. Predsjednik sindikata Oboda Vojo Vujović, poručio je da se „Cetinjani ne bave politikom, kako je nedavno ocijenio predsjednik fonda PIO, već su njihovom politikom dovedeni u takvo stanje“
64 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Filip Roganović
Miodrag Radunović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.10.2018. 08:55h

“Građani Cetinja imaju tradiciju i poznati su kao dobri radnici, tako da konstatacija ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodraga Radunovića, ‘da na Cetinju ima dosta posla, ali da Cetinjani neće da rade jer biraju posao’, nije tačna”, ocijenili su članovi Opštinslog sinidkalnog povjereništva.

Radunović je ovu ocjenu iznio na sastanku sa cetinjskim privrednicima i nezaposlenim u tom gradu. Predsjednik sindikata Oboda Vojo Vujović, poručio je da se „Cetinjani ne bave politikom, kako je nedavno ocijenio predsjednik fonda PIO, već su njihovom politikom dovedeni u takvo stanje“.

“Pominje se nekakav konkurs za preko 1.000 ljudi, a mi ne znamo ništa o tome. Ukupno 1.183 radnika koji su napustili Obod, su na birou rada i čekaju obećanu privatizaciju, kako bi ponovo počeli da rade”, kazao je Vujovići dodao da veliki broj građana Cetinja koji „stopom putuju na posao do Podgorice ili Budve, da bi radeći teške građevinske poslove zarađivali za hljeb“.

Drugi članovi sinidkata, krivce za veliku nezaposlenost vide u rukovodećim ljudima na Cetinju.

Bonus video: