Bitka vijeka

5 komentar(a)
Flojd Mejveder i Mani Pakjao, Foto: Poster
Flojd Mejveder i Mani Pakjao, Foto: Poster
Ažurirano: 01.05.2015. 14:10h

Vrijeme do početka „Meča vijeka”, kako duel Flojd Mejveder Džunior - Mani Pakjao, označavaju vodeći svjetski mediji, polako otkucava. Održana je i završna konferencija za novinare, a dva sjajna borca su pozirala okrenuta jedan prema drugom.

No, tek će meč 2. maja (u noći između subote i nedjelje) u „MGM grand areni” u Las Vegasu, dati odgovor koji se čeka deceniju - ko je bolji, 38-godišnji Amerikanac ili dvije godine mlađi Filipinac. Taj obračun dvojica boksera naplatiće sa oko 300 miliona dolara, s tim da će domaćem pripasti 180 miliona zelenih novčanica.

"Ja sam daleko iznad klase prethodnih 47 boksera koje je Mejveder pobijedio. Brži sam od svih njih i u potpunosti sam spreman za borbu. Mislim, da Flojda čeka prvi poraz u profi karijeri. Sa druge strane ja ne smatram da je Mejveder opasniji od mojih prethodnih rivala, De la Hoje, Kotoa, Markesa... Da, Mejveder je opasan rival, ali ja vjerujem u sebe i bez pristiska i tenzije ulazim u meč. Želim ovu pobjedu kako bih ušao u istoriju, to je moj cilj", naglasio je Pakjao, koji je u profi ringu slavio 57 puta, uz pet poraza i dva remija.

Za razliku od bukmejkera navijači širom svijeta više vjeruju Filipincu, pogotovo nakon što je pismom indonežanskom predsjedniku spasao smrti svoju sunarodnicu.

"Pakjao i njegov trener Fredi Rouč zaslužuju kod mene dužno poštovanje. Zato ono što budem uradio u ringu neće biti ništa lično. To je samo boks. Pogotovo će se loše završiti po Pakjaa ako i pomisli da može da me pobijedi tako što će pokušati da zada više udaraca", smatra Mejveder.

A obojicu boksera pred zvanično fotografisanje dočekale su hiljade navijača, Mejvedera orkestar, plesačice, a Pakjaa filipinske zastave sa natpisima „Manija za predsjednika”.

"Nemate razloga za brigu, budite opušteni čak i tokom meča, baš kao ja sada, jer znam, Isus je uz mene", ohrabrio je Pakjao navijače.

Meč koji u noći između subote i nedjelje počinje u 3.30 časova po našem vremenu na ovim prostorima će moći da posmatraju gledaoci hrvatske Nove TV.

Bonus video: