Nikšić: Krivične prijave zbog sumnje da su lažirali udes

Policijske aktivnosti u okviru akcije ”Udar” se nastavljaju
106 pregleda 2 komentar(a)
automobil, udes, Foto: Shutterstock
automobil, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.05.2015. 12:54h

U nastavku policijske akcije "Udar", Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijete su krivičnu prijave protiv Nikšićana Vladana Jokovića (26) i Marka Janjića (28) zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su V.J. i M.J. 12. februara 2014. godine u 16.20 časova, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Grebice – Opština Nikšić došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila. Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna nastala u toj saobraćajnoj nezgodi koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Procesuiranjem Jokovića i Janjića, do sada je u akciji “Udar”, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, procesuirano ukupno osam lica.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i CB Nikšić su 31. marta 2015. godine, ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv J.P. (25), i M.A. (28) oba iz Nikšića, koji se sumnjiče da su na istovjetan način u Nikšiću krivično djelo počinili 27. decembra 2013. godine.

Oni su, kako se sumnja, Dežurnoj službi CB Nikšić prijavili da se lažna saobraćajna nezgoda dogodila tog dana u mjestu Šume.

“Prethodno su službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić, tokom februara 2015. godine, u okviru ove policijske akcije, u dva odvojena slučaja ODT u Nikšiću procesuirali četiri lica zbog sumnje da su takođe lažirala saobraćajne nezgode radi naplate novca od osiguranja”.

Sumnja se da su M.V. (21) i M.V. (29) iz Nikšića počinili navedeno krivično djelo 7. decembra 2013. godine.

“I druga dva lica, Ž.K, star 50 godina, i R.D, star 21 godinu, iz Nikšića, se sumnjiče da su ovo krivično djelo, na već opisani način, počinili 21. septembra 2014. godine”, navodi se u saopštenju Upravep policije.

Dodaje se da se policijske aktivnosti u okviru akcije ”Udar” nastavljaju.

Bonus video: