Dvorište Filozofskog fakulteta bogatije za eko mobilijar

„U zadnjih nekoliko godina pokušavali smo da dvorište fakulteta privedemo namijeni i raznim sadržajima, ali građani nam ne dozvoljavaju da to uradimo. Nažalost naše dvorište se koristi kao šetalište za pse. Da je sreće ovo dvorište bi bilo puno djece“, kazao je Barović
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2018. 12:03h

Postavkom parkovskog mobilijara u dvorištu Filozofskog fakulteta završen je projekat „Umjetnost reciklaže“, koji je u Nikšiću realizovala NVO TNT.

Kako je kazao Bojan Tešić iz TNT-a parkovski mobilijar napravljen je najvećim dijelom od reciklažnog materijala, dok su se za finalni izgled dvije klupe, dva stola na kojima se nalaze šahovske table, ksilofona i parkinga za bicikliste pobrinuli umjetnici iz ateljea „Egziperi“.

Tešić je podsjetio da su tokom šestomjesečnog projekta organizovali tribinu, da je odrađena eko kviz aplikacija koju je pratio pub eko kviz, da su u virtuelnom okruženju snimljene divlje deponije i prezentovane stanovništvu, organizovan nastup performera iz Belgije – Trashbeatz, koji sviraju na instrumentima napravljenim od otpada i izložbu „Drvostvora“, Kolašinca Mladena Karišika. U akciji sa Društvom mladih ekologa očišćen je lokalitet Blace i urađen inventar za ovo izletište.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Barović izrazio je zahvalnost NVO TNT na realizaciji projekta kojim je dvorište Fakulteta oplemenjeno instaliranim mobilijarom. Ugradnjom novog mobilijara otvara se mogućnost za realizaciju novih sadržaja u dvorištu Fakulteta, kao i ugodnijeg boravka studenata i nastavnika u slobodnom vremenu. Skrenuo je pažnju na to da su za četiri godine posadili preko 500 sadnica, a da ih je ostalo svega desetak, dok su ostale uništili nesavjesni građani.

„U zadnjih nekoliko godina pokušavali smo da dvorište fakulteta privedemo namijeni i raznim sadržajima, ali građani nam ne dozvoljavaju da to uradimo. Nažalost naše dvorište se koristi kao šetalište za pse. Da je sreće ovo dvorište bi bilo puno djece“, kazao je Barović.

Izgleda, kako je istakao, da je jedini način da se postavljeni mobilijar sačuva, ali i dvorište privede namjeni, angažovanje obezbjeđenja.

Galerija

Bonus video: