UPRAVA POLICIJE

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje baklji na meču Budućnost-Sutjeska

„Tokom utakmice, na dijelu tribina gdje su se nalazili navijači Budućnosti zapaljeno nekoliko baklji. Policijski službenici su veoma brzo identifikovali jedno lice, M.B, koje je na kraju prvog poluvremena lišeno slobode. Drugo osumnjičeno lice. I.R, je identifikovano juče i takođe lišeno slobode“, navodi se u saopštenju UP
3 komentar(a)
Bakljada, Foto: Luka Zeković
Bakljada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.04.2015. 15:36h

Policija je uhapsila M.B. (18) iz Kolašina i I.R. (30) iz Podgorice osumnjičene da su palili baklje na fudbalskoj utakmici između Budućnosti i Sutjeske u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

M.B. i I.R. su osumnjičeni da su 26. aprila na utakmici, paljenjem baklji, počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

U saopštenju UP se navodi da je na utakmici bilo oko 400 navijača Budućnosti i oko 200 navijača Sutjeske, pa su, kako se navodi, službenici UP preduzeli neophodne mjere radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira.

„Tokom utakmice, na dijelu tribina gdje su se nalazili navijači Budućnosti zapaljeno nekoliko baklji. Policijski službenici su veoma brzo identifikovali jedno lice, M.B, koje je na kraju prvog poluvremena lišeno slobode. Drugo osumnjičeno lice. I.R, je identifikovano juče i takođe lišeno slobode“, navodi se u saopštenju UP.

M.B. i I.R su, kako se sumnja, zapalili baklje i nakon izvjesnog vremena ih odložili pored sebe.

„Nadležni zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici se izjasnio da su oba lica počinila krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, te naložio da mu se ova lica uz krivičnu prijavu privedu, što je i učinjeno“, navodi se u saopštenju UP.

Policija će, kako su poručili, nastaviti sa identifkovanjem ostalih osoba koje su se tokom utakmice ponašale suprotno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Preporučujemo za Vas