Plašim se Fahrovih i Naserovih tužilaca

"Dio sudija i tužilaca direktno finansiraju Keljmendi i Radončić"...
2396 pregleda 4 komentar(a)
Milenko Lakić, Foto: Screenshot(YouTube)
Milenko Lakić, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 30.04.2015. 11:13h

Osuđeni ubica Milenko Lakić Laki, odbio je da svjedoči na suđenju Naseru Keljmendiju, navodeći da su mu prijetile pojedine sudije i tužioci iz Bosne i Hercegovine po naređenju vlasnika "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića.

Lakić je pred sudom u Prištini trebalo da svjedoči putem video-linka, jer se nalazi u zatvoru u Bosni i Hercegovini. On je nedavno osuđen na 35 godina zatvora, jer je, između ostalog, ubijao kao član kriminalne organizacije Zijada Turkovića.

Kako prenosi dnevnik “Koha ditore”, on je tužiocu EULEX-a Endrujuu Hjuzu kazao da je u nekoliko navrata sreo Ramiza Delalića Ćelu, ali da ga nije ubio. Na Hjuzovo pitanje da li je učestvovao u planiranju Delalićevog ubistva, Lakić je kazao da to ne može odgovoriti zbog prijetnji pojedinih krugova u Bosni i Hercegovini.

"Moram da odustanem od svjedočenja, ne zato što se bojim optuženog, već zbog prijetnji i pritisaka tužilaca i sudija, iza kojih je Fahrudin Radončić. Nadam se da ću uskoro biti konkretniji”, kazao je Lakić.

Keljmendijev advokat Besnik Beriša, kazao je da svjedoku niko nije prijetio, navodeći da je Lakić dobrovoljno pristao da svjedoči.

Prištinski dnevnik prenosi da Lakić ipak nije pristao da nastavi sa svjedočenjem, uprkos insistiranja tužioca Hjuza koji je nekoliko puta ponovio isto pitanje.

"Jasno vam je da postoje prepreke za svjedočenje. Ne bojim se ja Radončića i Keljmendija, ali me je strah tužilaca i sudija koji su im prijatelji. Kod nas je pravosuđe veoma čudno, jer dio sudija i tužilaca radi samo za svoj džep. Njih direktno finansiraju Keljmendi i Radončić”, kazao je Lakić.

Na suđenju grupi Zijada Turkovića, svjedoci su, između ostalog, rekli da je Lakić hladnokrvno ubio Vernera Ajdarija, Marija Tolića i Rajka Milovanovića.

Sud je odlučio da se narednih dana nastavi sa svjedočenjem Šejle Jugo Turković, koja je već svjedočila u procesu protiv Keljmendija. Nakon nje pred sudom u Prištini trebali bi da svjedoče i Radončić i njen suprug Zijad Turković.

Keljmendi poručio Lakiću: Mi preko uvreda ne prelazimo

Na suđenju grupi Zijada Turkovića, sijevale su varnice između Keljmendija koji je svjedočio i tada optuženog Lakića.

Lakić je u njega uperio ka žiprst, simulirajući pištolj, a Keljmendi mu je rekao: "Nemoj taj prst da upireš u mene. Imali ste priliku, niste mogli".

Lakić je sudiji rekao da ga svjedok provocira, nazvavši ga tada pogrdno na albanskom jeziku.

Keljmendi je na to rekao: "Mi preko toga ne prelazimo".

Bonus video: