Veni, vidi, vici u Švajcarskoj

70 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Privatna arhiva
Božidar Ćuk, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.04.2015. 10:44h

„Veni, vidi, vici (dođoh, vidjeh, pobijedih)!", napisao je primač odbojkaške reprezentacije Božidar Ćuk na svom Fejsbuk profilu 19. aprila, kada se sa Luganom okitio titulom prvaka Švajcarske.

Mlađi od braće Ćuk (stariji je Gojko, takođe naš reprezentativac) je u Lugano stigao krajem februara i na kraju stigao do šampionskog pehara, poslije uzbudljivog finala plej-ofa, u koje je njegov tim sa 3:2 u pobjedama bio bolji od Lucerna (za koji je igrao Mladen Majdak).

"Postati prvak jedne države je poseban osjećaj. Finalna serija je bila veoma uzbudljiva, prednost domaćeg terena nije imala veliki značaj u finalnoj seriji. Svi u klubu su bili jako srećni zbog titule, jer je klub osigurao i učešće u Ligi šampiona", kaže za „Vijesti” Božidar Ćuk .

Za dva mjeseca je naš reprezentativac pokazao da Lugano nije pogriješio kada ga je doveo za završnicu sezone.

"Veoma sam zadovoljan prikazanim partijama, imao sam učinak od 100 poena u posljednjih pet utakmica".

Ćuk je zadovoljan kompletnom sezonom, s obzirom na to da je prvi dio sezone odigrao u gčkom Etnikosu.

"Imao sam odličnu sezonu i mislim da sam napravio pravi potez kad sam poslije Grčke karijeru nastavio u Luganu".

Kako kaže, želi dobro da se odmori i da provede vrijeme sa porodicom, nakon čega će odlučivati o novom klubu.

"Imam neke ponude, ali još uvijek ništa konkretno. Ovo je bila veoma duga i naporna sezona. Želim da spremno dočekam pripreme reprezentacije".

Kruna sezone za Ćuka, ali i sve crnogorske odbojkaše je Svjetska liga, u kojem naša reprezentacija prvi put igra. Okupljanje je 14. maja, start 12. juna, a rivali u grupi su Portoriko, Tunis i Turska.

"Svjetska liga je sigurno veliki izazov za našu reprezentaciju, veoma važna za sve igrače, jer stiču afirmaciju. Nemamo previše informacija o rivalima u grupi, ali nadam se da će naši skauti odratiti dobar posao. Siguran sam da će cijela ekipa dati maksimum da ostvarimo što bolji rezultat", zaključio je Ćuk.

Bonus video: