Mjuziklima po dvanaest nominacija

Romantična priča o mladom američkom vojniku, čarobnoj Francuskinji i evropskom gradu u kojem svako žudi za novim početkom nakon ratnih tragedija jeste stvar od koje su sačinjeni brodvejski snovi
0 komentar(a)
Amrican in Paris, Foto: Broadway.com
Amrican in Paris, Foto: Broadway.com
Ažurirano: 30.04.2015. 08:26h

Mjuzikli sa Brodveja “American in Paris” i “Fun Home” dobili su po 12 nominacija za pozorišnu nagradu Toni, čija će ceremonija dodjele biti održana 7. juna u Njujorku.

Inspirisana istoimenim filmom i muziklom Džordža Geršvina iz 1957. godine, predstava “American in Paris” je, kažu autori, prilagođena sadašnjem vremenu.

Romantična priča o mladom američkom vojniku, čarobnoj Francuskinji i evropskom gradu u kojem svako žudi za novim početkom nakon ratnih tragedija jeste stvar od koje su sačinjeni brodvejski snovi.

Nominacije za najbolji mjuzikl dobili su i komadi "Something Rotten!", "The Visit" i "Finding Neverland" adaptaciji dela "Petar Pan". U kategoriji najbolje predstave nominovani su pozorišni komadi "Wolf Hall,

Parts One and Two", "Hand to God", "Disgraced" i "Fish in the Dark".

Za najboljeg glumca u pozorišnom komadu nominovani su Bredli Kuper, Ben Majl, Aleks Šarp i Bil Najgaj dok će se za nagradu za najbolju glumicu takmičiti Keri Maligan, Helen Miren, Džiniva Kar i Elizabet Mos. Nominacije su saopštili glumci Meri-Luiz Parker i Brus Vilis. Nagrada Toni, ustanovljena prije 69 godina, dodjeljuje se za postignuća u radu američkog pozorišta. Nagrade koje dodeljuje žiri od 700 članova, smatraju se ekvivalentom Oskara, Emija i Gremija.

Bonus video: