Vujisić zbog računa otišao da se naoruža

Vujisić je zaprijetio konobaru i Vlahoviću: "Ubiću te, ti češ meni da naplaćuješ"...
300 pregleda 21 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.04.2015. 08:35h

Više državno tužilaštvo, podiglo je optužnicu protiv Boža Vujisića zbog ubistva Igora Miloševića i ranjavanja bivšeg kik-boksera Mirka Vlahovića.

U spisima piše da je dvadesetogodišnjak 23. novembra 2014. godine, umišljajno pokušao da ubije više osoba u noćnom klubu "Mr. Cool" u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

Navodi se da je sukob nastao nakon što je optuženi odbio da plati račun, nakon čega je izašao iz lokala i vratio se naoružan pištoljem “TT crvena zastava”. U optužnici stoji da je Vujisić tada zaprijetio konobaru i Vlahoviću: "Ubiću te, ti češ meni da naplaćuješ račun”...

“A, zatim se ponovo sukobio sa konobarom P. D. i Vlahovićem, koji su pokušali da mu uzmu pištolj. Tada ga je Vlahović uhvatio za desnu ruku u kojoj je držao pištolj i gurnuo na šank, da bi mu oduzeo pištolj iz ruke, udarivši ga dva puta lijevom rukom u predjelu glave. U tom momentu im je prišao Igor Milošević, pokušavajući da ga odvoji od okrivljenog, što je Vujisić iskoristio i ispalio metak u pravcu glave Vlahovića... Tada je Vlahovića pogodio u predijelu gornje vilice nanoseći mu tešku tjelesnu povredu u vidu rane prostreline, a Miloševića u grudni koš, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt”, piše u optužnici.

Vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda, rješenjem je produžilo pritvor Vujisiću, a tu odluku potvrdio je Apelacioni sud. Njemu je stavljeno na teret da je izvršio krivično djelo - teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 u u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja. Za to krivično djelo propisana je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Apelacioni sud je razmatrao i navode žalbe advokata odbrane, koji tvrde da nema dovoljno dokaza da je Vujisić izvršio krivično djelo - teško ubistvo u pokušaju. Iz Suda su naveli da u ovoj fazi postupka, izuzev utvrđivanja osnovane sumnje, nijesu ovlašćeni da utvrđuju i ispituju kredibilitet i vjerodostojnost pojedinih dokaza, uključujući i kvalifikaciju krivičnog djela koja se okrivljenom stavlja na teret, već će to cijeniti prvostepeni sud u toku glavnog pretresa.

Bonus video: