Muratović: Kalači prijetili da će me ubiti, pa prebili šofera

”Direktno krivim sudiju Zekića, tužioca Kalača i policiju u Rožajama za napad. Da oni nijesu zahtijevali da moji sinovi idu u Rožaje na suđenje, do incidenta ne bi ni došlo i Skenderović ne bi bio povrijeđen”, kazao je Izet Muratović “Vijestima"
575 pregleda 19 komentar(a)
Izet Muratović, Alem Skenderović, Foto: Savo Prelević
Izet Muratović, Alem Skenderović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2015. 17:11h

Izet Miško Muratović, otac optuženih za ubistvo Anesa Kalača, tvrdi da su on i njegov vozač Alem Skenderović napadnuti u organizovanoj akciji, koji su rođaci ubijenog navodno organizovali skupa sa sudom, tužilaštvom i policijom.

Svađa je započela ispred bjelopoljskog Višeg suda uoči suđenja braći Muratović. Izet je potvrdio da je tada “jedan moj prijatelj” rekao Kalačima nešto u prolazu, što ih je isprovociralo, nakon čega su počeli da mu prijete smrću.

On je rekao da je policija tada uspjela da smiri strasti, da su ga uveli u sud i nakon nekog vremena mu saopštili da uđe u policijsko vozilo i makne se od zgrade suda.

U međuvremenu, rekao je, saopšteno mu je da sa sinovima mora otići u rožajski sud, gdje im se sudilo za drugo krivično djelo.

Izet tvrdi da su njegove sinove tada dva sata držali u policijskoj marici, dok se Kalači nijesu organizovali i vratili iz Bijelog Polja.

"Držali su mi sinove u policijskoj marici dok nije došla rulja iz Bijelog Polja, koja mi je prijetila ubistvom a koja je kasnije pretuka Skenderovića... Direktno krivim sudiju Zekića, tužioca Kalača i policiju u Rožajama za napad. Da oni nijesu zahtijevali da moji sinovi idu u Rožaje na suđenje, do incidenta ne bi ni došlo i Skenderović ne bi bio povrijeđen”, istakao je Muratović.

Skenderović je rekao da je pretučen ni kriv ni dužan. Dodao je da zna ko su napadači na njega i da je to saopštio policiji:

“Otac sam troje djece. Izdržavam sedmočlanu familiju od plate koju primam kao vozač kod Muratovića. Nisam na strani ni Muratovića a ni Kalača”, rekao je Skenderović.

Tvrdi da je nekoliko policajaca posmatralo dok ga tuku, ali da nisu reagovali: “Gledali su kako me krvnički biju šakama i nogama”, kazao je Skenderović.

On je istakao da je zbog povreda dovezen u Klinički centar u Podgorici. Pripremno ročište Muratovićima bilo je zatvoreno za javnost.

Optužnica tereti Mirsada, Jasmina, Anesa, Elmina, Sevada, Adisa i Elvisa Muratovića da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu. Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još izmiče policijskoj potjeri.

Anes Kalač je ranjen u obračunu na benzinskoj pumpi Eko petrol iz automatske puške. Od posljedica ranjavanja, tri dana kasnije preminuo je u Kliničkom centru.

Bonus video: