U Nikšiću i Plužinama uhapšene četiri osobe osumnjičene za šverc droge

Uhapšeni su Nikšićani Pavle Martinović (53), Dragan Rnković (45), Radeta Baćović (49) i Dragan Adžić (23) iz Plužina. Po nalogu Državnog tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšeni su Radivoje Lučić (40) i Dragan Jovović (32). Policija traga za još dvije osobe, od kojih je jedna državljanin Crne Gore, a jedna BiH
472 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2015. 19:28h

U međunarodnoj akciji "Skiper" uhapšeno je šest osoba osumnjičenih za krijumčarenje droga iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije u Crnoj Gori su uhapšene četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su Nikšićani Pavle Martinović (53), Dragan Rnković (45), Radeta Baćović (49) i Dragan Adžić (23) iz Plužina.

U Republici Srpskoj, po nalogu Državnog tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšeni su Radivoje Lučić (40) i Dragan Jovović (32). Policija traga za još dvije osobe, od kojih je jedna državljanin Crne Gore, a jedna BiH.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" tokom akcije zaplijenjeno je pet kilograma skanka, kilogram hašiša i 400 grama heroina.

"Postoji osnov sumnje da su ova lica pripadnici kriminalne organizacije koja se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem heroina, hašiša i marihuane, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Lica lišena slobode u Crnoj Gori, uz krivičnu prijavu Uprave policije MUP-a, će biti privedena Vrhovnom državnom tužilaštvu – Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje zajedničkim djelovanjem Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore – Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Državnog tužilaštva Bosne i Hercegovine – Posebnog odjela za organizovani kriminal MUP-a Republike Srpske, realizovane su aktivnosti koje su u prethodnih šest mjeseci preduzimane u predmetu policijskog naziva "Skiper".

Osumnjičeni su saslušani u nikšićkom Centru bezbjednosti, nakon čega su privedeni u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Inspektori sumnjaju da je Lučić organizator kriminalne grupe, a ostali uhapšeni i dvojica za kojima se traga članovi, koji su imali zaduženja da nabavljaju drogu i krijumčare je iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Galerija