Razgovori optuženih za šverc droge: Teta Marice, daj dvije "šampite"

Oni koji su navodno drogu nabavljali od optuženih, u telefonskim razgovorima i porukama koristili su se šiframa...
394 pregleda 8 komentar(a)
akcija Marta, Foto: Savo Prelević
akcija Marta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2015. 15:02h

Oni koji su navodno drogu nabaljali od optužene Marice Milić, u telefonskim razgovorima i porukama koristili su se šiframa, najčešće tražeći od nje “kolače”.

To se da zaključiti iz prisluškivane telefonske komunikacije uhapšenih u policijskoj akciji “Marta”, koja je juče preslušana u podgoričkom Višem sudu.

U jednom od razgovora, nepoznata ženska osoba obraća se Marici Milić: “Teta Marice, idem dva dana u Budvu kod djece, pa bi da ih iskoristim. Imaš li dvije šampite”... Nakon toga, okrivljenoj stiže i SMS: “Teta Marice, predala sam pazar. Frka mi je, a sad nemam. Možeš li mi šta učinjet”...

Pred sutkinjom Vesnom Pean, zatim je preslušan i dio drugog razgovora, u kome jedan od sagovornika poručuje Marici: “Ako imaš dva kolača, spremi mi, doći ću”.

Sve juče preslušane razgovore, policija je mjerama tajnog nadzora snimila u prvom tromjesečju 2013. godine. Slušani su i razgovori Maričinih sinova, takođe okrivljenih Miroslava i Momčila Milića.

Muški glas u razgovoru sa Momčilom, kaže: “Kad su pravili garnituru, pogrešan su izbjeljivač stavili. Ako meni ne vjeruješ, pošalji nekog druga pa neka ti on reče. Nemam razloga da te lažem. Problem je u tome što ti nisi tu, a debeli je stalno nad.kan… Da 'oćeš ti izaći, kao da će sunce ponovo ogrijati, jer bez tebe ođe nema života“.

Optuženog Mefita Serdarevića, NN osoba tokom razgovora pita: “Bi li mogao da mi dodaš za 20 eura čaja od kamilice“, a ovaj mu odgovara da je to čaj "solidnog” kvaliteta.

Zbog šverca droge i nedozvoljenog držanja oružja, optuženi su Miroslav Ž. Milić, njegov brat Momčilo, Simo G. Đurović, Ivan B. Novaković, Rajko M. Radanović, Emina F. Milić, Marica B. Milić, Maja D. Milić, Mefit F. Serdarević, Vladimir V. Radović, Radovan L. Mujović, Radosav M. Vukčević, M i odrag B. Bulatović, Veljko V. Kovačević, Nikola P. Mićunović, Slobodan Lj. Bulajić, Vidak T. Ramović, Dejan R. Pavićević, Igor M. Marinović i Dejan S. Rašković.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. maj.

Bonus video: