Saša Marković planirao da gradi kod Splendida

Marković 20 dana pred smrt predao papire za građevinsku dozvolu za izgradnju petospratnice
35 komentar(a)
Bečići, Foto: Vuk Lajović
Bečići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.04.2015. 13:16h

Ubijeni Saša Marković, planirao je da gradi stambenu zgradu nedaleko od bečićkog hotela “Splendid”, ali je postupak izdavanja građevinske dozvole obustavljen nakon njegove smrti.

“Dana 23. aprila, punomoćnik podnosioca zahtjeva pismeno na zapisnik, kod ovog Sekretarijata, dala je izjavu da zbog smrti davaoca punomoćja, odustaje od podnesenog zahtjeva”, piše u obrazloženju budvanskog Sekretarijata za prostorno planiranje.

Marković je dokumentaciju za izdavanje dozvole dostavio 27. marta, odnosno 20-ak dana prije nego je likvidiran nadomak svoje kuće u Bečićima.

U dokumentima u koje su “Vijesti” imale uvid, stradali je planirao da gradi stambene zgrade sa smještajnim kapacitetima.

Riječ je o katastarskoj parceli 950 KO Bečići, ukupne površine od 667 kvadrata, koja se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine vodi kao 1/1 vlasništvo Markovića.

U Detaljnom urbanističkom planu „Bečići“, na parceli udaljenoj samo oko pola kilometra od porodične kuće Markovića, ucrtan je stambeni objekat maksimalne spratnosti prizemlje i pet etaža.

Prije podnošenja zahtjeva, Marković je početkom godine zaključio ugovor o zajedničkoj izgradnji sa podgoričkom kompanijom “Saniteko group”. Prema tom ugovoru, on je planiran za investitora, a građevinska firma za suinvestitora.

Marković je ubijen u petak, 17. aprila oko 17 časova.

Policija ne obavještava javnost kako napreduje istraga o izrešetanom nekadašnjem poslaniku LSCG-a.

Dan nakon ubistva, u šumi u naselju Vještica, pronađena je zapaljena automatska puška sa prigušivačem.

U okviru policijske istrage, ispitivane su prijateljske, kumovske, poslovne... veze Markovića, saslušano je više desetina osoba, ali nijedna od njih nije zadržana, niti osumnjičena.

Bonus video: