Berane: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u kafiću

Sumnja se da je M.R. (28) nasilno otvorio prozor objekta kafe bara, ušao unutra i izazvao požar u unutrašnjosti lokala
0 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.04.2015. 15:26h

Policija u Beranama uhapsila je M.R. (28) iz tog grada zbog sumnje da je izazvao požar u kafe baru "Džek Denijels".

Požar koji se dogodio sinoć pola sata poslije ponoći znatno je oštetio kafe bar "Džek Denijels" u blizini srednje škole "Vukadin Vukadinović".

"Službenici CB Berane su, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, u kratkom roku identifikovali osumnjičenog M.R. i u konsultaciji sa nadležnim tužiocem ga lišili slobode. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.R. prvo u ulici Svetog Save u Beranama oduzeo putničko motorno vozilo marke "VW Golf II", vlasništvo trećeg lica, koje je bilo otključano i sa ostavljenim ključem u bravi vozila. On je potom, kako se sumnja, stavio vozilo u pogon i odvezao se do kafe bara "Džek Denijels", koji se nalazi u Novom naselju u Beranama. Osumnjičeni M.R. je zatim, sumnja se, nasilno otvorio prozor objekta kafe bara, ušao unutra i izazvao požar u unutrašnjosti lokala, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je zbog požara u lokalu pričinjena velika materijalna šteta.

"Osumnjičeni M.R. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden ODT u Beranama, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i oduzimanje vozila. Nadležni tužilac mu je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Beranama. Policijski službenici su pronašli vozilo koje je M.R, kako se sumnja, oduzeo a koje je ovo lice nakon izvršenja krivičnog djela ostavilo u jednom selu nedaleko od Berana. Vozilo je vraćeno vlasniku", navodi se u saopštenju policije.

Iz Službe zaštite i spasavanja "Vijestima" je ranije rečeno da su vatrogasci stigli brzo i spriječili da se vatra prenese na gornji sprat i da šteta bude mnogo veća.

!"U kafiću nije bilo nikoga u trenutku kada je došlo do požara, tako da nema povrijeđenih", rekao je načelnik Službe Tiho Bogavac.

Bonus video: