Još se ne zna ko je tukao bivšeg načelnika beranske policije

Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, napala su dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje
110 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Krgović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Krgović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.04.2015. 18:43h

Beransko tužilaštvo kvalifikovalo je napad na bivšeg načelnika tamošnje policije Veselina Krgovića kao nasilničko ponašanje i stavilo ga na teret i dalje nepoznatim napadačima.

To je "Vijestima" odgovoreno iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Krgovića su, prema njegovim tvrdnjama, u noći između 6. i 7. oktobra 2014. ispred zgrade u kojoj živi, presreli i napali nepoznati, maskirani muškarci.

Zvanični izvještaj vještaka sudske medicine koji je dostavljen tužilaštvu, a u kojem piše da je Krgović u napadu dobio lake povrede, demantuje prva saopštenja beranske Opšte bolnice.

Iz te bolnice najprije je saopšteno da je policijski načelnik teško povrijeđen - i da je, između ostalog, u napadu zadobio potres mozga.

"Vještak sudske medicine 27. 10. 2014. godine dostavio je svoj nalaz i mišljenje u kojem je konstatovao da je 07. 10. 2014. godine došlo do povređivanja V.K., nakon čega su oštećenog pregledali ljekar ortoped Opšte bolnice u Beranama, pshijatar Doma zdravlja i neurolog Opšte bolnice u Beranama. Tom prilikom ljekari su dijagnostifikovali nagnječenje u predjelu lijeve bočne strane vrata, posjekotine u predjelu obje šake i uganuće slabinskog dijela kičmenog stuba. Navedene povrede, zbirno posmatrano, kvalifikuju se kao laka tjelesna povreda. U nalazu vještaka, takođe se navodi da se sa sudsko-medicinskog aspekta nije moguće izjasniti da li su povrede nanesene od jednog ili više lica", pojašnjeno je iz VDT-a.

Iz Stankovićevog kabineta dodali su da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama “formiran predmet protiv NN izvršioca, zbog krivičnog djela - nasilničko ponašanje, izvršenog na štetu V.K. iz Berana”.

"Osnovno državno tužilaštvo u Beranama 23. decembra 2014. godine, Upravi policije - CB Berane uputilo je akt radi dostavljanja obavještenja, koje mjere i radnje su preduzete na planu prikupljanja obavještenja, obezbjeđenja i identifikacije izvršioca krivičnog djela", kazali su iz VDT-a.

Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, napala su dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Uprava policije je tada saopštila i da je izvršen uviđaj, da je Krgoviću medicinska pomoć pružena u Opštoj bolnici, nakon čega je otpušten bez zadržavanja na liječenju.

Krgovića je sredinom novembra 2014. godine ministar policije Raško Konjević disciplinski kaznio i on u naredne dvije godine neće moći da stekne novo zvanje, pa na taj način neće ni napredovati u službi.

Takvu odluku Konjević je donio 17. novembra, kada je komisija MUP-a okončala disciplinski postupak protiv Krgovića , zbog toga što je počinio niz povreda dužnosti nakon što je u aprilu na putu od Berana ka Rožajama zaplijenjeno 150 paketa švercovanih cigareta.

Prije toga, Krgović je jedan od 40-ak “učenika” kojima je bivši šef policije Veselin Veljović u kampu Zlatica predavao o značaju ulaska države u NATO.

I tim pitanjem bavila se Unutrašnja kontrola, čiji inspektori su utvrdili da se na skupu govorilo o lokalnim izborima u Mojkovcu koji su se održali par dana nakon tog sastančenja.

Krgović je i ranije dovođen u vezu sa švercom cigareta. Njega je bivši granični policajac optužio da je otvorio švercerski koridor prema Kosovu. On je to demantovao.

Bonus video: