Bijelo Polje: Incident ispred suda, policija spriječila obračun

„Ubice, ubice!“... „Hoćete da nas počistite ko smeće odavde“..., povikivali su rođaci Kalača
432 pregleda 31 komentar(a)
Kalači, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Kalači, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.04.2015. 12:51h

Ispred zgrade bjelopoljskog Višeg suda danas oko 9.50 je izbio incident između rodbine pokojnog Anesa Kalača iz Rožaja, rođaka optuženih Muratovića i pripadnika intervnente jedinice Centra bezbijednosti, koji su spriječili obračun širih razmjera.

Problem je nastao prije početka održavanja pripremnog ročišta suđenja sedmorici braće Muratović, zbog ubistva tridesetsedmogodišnjeg mladića u julu prošle godine u Rožajama.

Pripremno ročište pred sudijom Vidomirom Boškovićem bilo je zatvoreno za javnost.

Rodbinu Kalača je isprovociralo kada im je zabranjeno da uđu u zgradu suda, dok je otac optuženih Izet Miško Muratović "nesmetano" ušao uz pratnju privatnog obezbjeđenja.

Sve je kulmuniralo kada se, prilazeći zgradi, jedan čovjek iz Muratovićevog obezbjeđenja obratio Kalačima riječima: "Poređajte se svi ovdje", što je izazvalo pravu lavinu psovki, čupetanja sa policijom, koja je jedva uspjela da spriječi najgore.

"Ubice, ubice!"... "Hoćete da nas počistite ko smeće odavde", " U kojoj državi to ima, ubice mogu u sud, a rodbina ubijenog ne može"..., povikivali su rođaci Kalača.

Optužnica zamjenice višeg državnog tužioca Nade Bugarin tereti sedmoricu Muratovića - Mirsada (32), Jasmina (30), Anesa (29), Elmina (20), Sevada (28), Adisa (26) i Elvisa, da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvšilaštvu.

Prije dvadesetak dana u Njemačkoj je uhapšen Elvis, kojem je određen ekstradicioni pritvor, dok se Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još nalazi u bjekstu.

Kalač je ranjen u obračunu na benzinskoj pumpi Eko petrol iz automatske puške. Od posljedica ranjavanja, on je tri dana kasnije preminuo u Kliničkom centru u Podgorici.

U Anesa je, kako se sumnja, pucao Adis Muratović.

Bonus video: