ZABORAVITE NA TEŠKE OBROKE

Superhrana: 5 najboljih namirnica za proljeće

Ono što uvijek prija organizmu su namirnice pune hranljivih sastojaka, minerala i antioksidanata - savršeno za buđenje iz zimskog sna!
0 komentar(a)
salata, Foto: Pixabay.com
salata, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 04.04.2019. 16:13h

Ako spadate u onu grupu, koja obožava svježu i hranljivu salatu kao lagani obrok, (a ko bi još odolio bogatoj i ukusnoj salati?) , onda će vam se izbor sljedećih namirnica sigurno dopasti! 

Proljeće je ono doba godine, koje nas oslobađa svih zimskih tereta. U skladu sa time, prioritet treba da nam bude i oslobađanje našeg organizma od teških obroka i namirnica koji ih čine. Ono što uvijek prija organizmu su namirnice pune hranljivih sastojaka, minerala i antioksidanata - savršeno za buđenje iz zimskog sna!

Sljedećih 5 namirnica, ne samo da će vam razbuditi i pročistiti organizam, već će vas i držati uvek sitim, uvijek zdravim i uvijek u formi, jer to nisu obične namirnice, vec Supernamirnice!

1. Potočarka: Puna vrijednih hranljivih sastojaka i antioksidanata, odlična za kombinovanje u noćnim obrocima ili za okrepljenje nakon teretane.

2. Rotkvice: Dobre su za varenje kada se jedu svježe i sirove, jer pomažu ubrzanju metabolizma.

3. Špargla: Špargle su vjesnici proljeća. Najbolje su u kombinaciji sa još jednom supernamirnicom- jajima.

4. Čorbe: Ova tradicionalna hrana je superhrana preko čitave godine. Puna je proteina, vitamina, minerala i "dobrih" masti. U pripremanju čorbi, koristite dinstano povrće, i neka vam izbor budu pileće, goveđe ili riblje čorbe.

5. Zeleno bilje: Koristite luk, peršun i mentu da napravite preliv za salatu ili pesto sos, ili ih dodajte u kajganu, supu, variva. A možete napraviti i sokove i hladne čajeve za svjež i jak ukus.

Izvor: Elle.rs

Preporučujemo za Vas