Draškoviću pritvor zbog šverca droge

440 pregleda 7 komentar(a)
Heroin, Foto: Shutterstock
Heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.04.2015. 15:03h

Istražni sudija bjelopoljskog Višeg suda Vidomir Bošković odredio je juče pritvor do 30 dana Berancu Dariju Draškoviću (28), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici ove Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja i Interventne jedinice Centra bezbjednosti Berane su u stanu koji D.D. koristi u Beranama, pretresom izvršenim shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, pronašli i oduzeli materije za koje se sumnja da su opojne droge, a koje su bile sakrivene na više mjesta u stanu, i to oko 930 grama skanka i osam grama heroina. Takođe su pronađene i oduzete dvije vage za precizno mjerenje", navodi se u policisjkom saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.D. imao namjeru da pronađenu drogu stavi u promet.

Drašković je prethodno saslušan u Višem tužilaštvu, gdje mu je bilo određeno 48-časovno zadržavanje.

"O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju. Osumnjičeni D.D. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je pronađena droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: