Svi ćute o šamaranju Miomira Mugoše

Ne zna se jesu li saslušali Božovića, Mugošu i svjedoke
287 pregleda 41 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2015. 07:09h

Tužilaštvo i policija sedmicama neće da otkriju jesu li postupili po službenoj dužnosti i istražili da li je krajem marta bivši vlasnik FK Zeta iz Golubovaca Radojica-Rajo Božović ošamario bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu.

Incident između fudbalskog menadžera i novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji dogodio se 26. marta u podgoričkom hotelu “Premier”.

Upravu policije “Vijesti” su 28. marta pitale hoće li postupiti po službenoj dužnosti i provjeriti je li u tom hotelu zaista došlo do napada na Mugošu.

Jedno od pitanja za njih bilo je i jesu li pregledali snimke sa nadzornih kamera iz tog hotela i saslušali aktere događaja i svjedoke.

Slična pitanja Vrhovnom državnom tužilaštvu poslata su 6. aprila.

Od njih je, između ostalog, traženo da odgovore jesu li zahtijevali od UP da ispita medijske navode o napadu na Mugošu.

Međutim, ni nakon urgencija Tužilaštvo i policija nijesu odgovorili na pitanja o navodnom šamaranju bivšeg gradonačelnika.

“Vijesti” su krajem marta, pozivajući se na više izvora objavile da je Mugoši, dok je razgovarao mobilnim telefonom, prišao Božović.

Božovićevo obraćanje Mugoša je ignorisao, nakon čega je došlo do incidenta.

Sagovornici “Vijesti” tvrdili su da je Božović tada rekao “batali taj telefon i slušaj što ti kažem”, ali da je Mugoša i dalje razgovarao, nakon čega ga je Božović udario.

“Udario ga je, nisam siguran da li je po ruci u kojoj je držao mobilni telefon prislonjen na uvo, ili ga je ošamario, ali ga jeste udario, a onda nastavio da mu priča nešto”, kazao je ranije sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor tvrdio je da je tada reagovao jedan od vlasnika hotela Danilo-Dano Petrović i spriječio veći incident.

Ni Mugoši ni Božoviću incident u “Premieru” nije prvi - Božović je u avgustu 2006. privođen jer je na parkingu ispred stadiona Mladosti napao Momira - Moma Prelevića, nekadašnjeg trenera mlađih kategorija Budućnosti i velikog prijatelja bivšeg gradonačelnika Podgorice. Početkom septembra iste godine zaključao je kapije stadiona na Trešnjici ne dozvoljavajući fudbalerima Budućnosti da odigraju meč sa Zetom.

Mugoša i njegov sin Miljan 5. avgusta 2009. napali su glavnog urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića, nakon što je fotograf pokušao da slika nepropisno parkiran automobil starijeg Mugoše. Miomir Mugoša tada se najprije psovkama, a potom i šamarima obrušio na fotoreportera, a onda i na Jovovića. U kuhinji na relaciji policija - tužilaštvo - sud, kasnije je napravljen scenario po kojem je urednik "Vijesti" proglašen siledžijom, jer su akteri uz pomoć fiktivne medicinske dokumentacije tvrdili da je on te noći, navodno, diktafonom ili mobilnim telefonom teško povrijedio Mugošinog vozača Dragana Radonjića.

Bonus video: