Završeno suđenje Babačiću, osumnjičenom za bombaški napad na kuću Ivanovića

Babačiću se sudi za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
352 pregleda 5 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.04.2015. 07:16h

Policija je prijetila da će Damiru Babačiću podmetnuti dokaze ukoliko ne prizna da je bacio bombu na kuću Ivanovića u podgoričkom naselju Zelenika. To je u završnici suđenja optuženom Babačiću, saopštio njegov branilac, advokat Dalibor Kavarić.

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

Kavarić je ocijenio da bi sud morao uzeti u obzir navode okrivljenog - da su njemu i njegovom ocu u policiji ponudili da priznaju krivična djela, inače će se “potruditi da se tragovi nađu, tamo gdje je potrebno”.

Kavarić je dodao i da je Babačić, uprkos tim prijetnjama, odlučio da ne prizna krivično djelo... On je konstatovao da sud nije utvrdio da li auto, koje se vidi na snimku, zaista pripada ocu optuženog.

Zastupnik optužbe Zoran Vučinić, istakao je da je konstatovano prisustvo TNT čestica ispred kuće Ivanovića, na garderobi okrivljenog, kao i u unutrašnjosti vozila Babačića.

Dodao je i da su svjedoci naveli da je “sitroen” projurio pored njih, odmah nakon što je bačena bomba, što “nesumnjivo dokazuje krivicu Babačića”.

Otac i sin Milan i Mirko Ivanović, ranije su rekli da ne znaju šta bi mogao da bude motiv za bombaški napad, ni ko bi mogao da bude počinilac ili nalogodavac.

Babačiću se sudi za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

To je treći put da je kuća Ivanovića na meti bombaša.

Ivanović, koji je profesor u Ekonomskoj školi u Podgorici, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, na meti je jednog podgoričkog kamataša koji unajmljuje bombaše ne bi li naplatio dug od drugog Ivanovićevog sina, koji više ne živi u Podgorici.

Bonus video: