PONOVIO DA SE KAJE

Suđenje Luki Lazareviću: Podigao baklju i bacio je na teren

“Oni koji me poznaju, znaju koliko mi je bilo teško. Od trenutka kada sam ga pogodio, totalno sam se pogubio, nisam više mogao da gledam utakmicu i nisam mogao da se smirim”...
232 pregleda 22 komentar(a)
Igor Akinfejev, Foto: Savo Prelević
Igor Akinfejev, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 16:10h

Prijatelji Luke Lazarevića tvrde da je on bio primoran  da sa tribina podgoričkog stadiona baci baklju, koja je u glavu pogodila golmana ruske reprezentacije  Igora Akinfejeva.

Na suđenju Lazareviću, tri njegova druga Vukota Jokić, Jasmin Hodžić i Periša Pavićević konstatovali su da je baklja pala pored nogu optuženog i da je on bacio na teren kako se ne bi neko povrijedio.

Na “jutjubu” postoji snimak na kome se vidi da Lazarević sa betona podiže već upaljenu baklju...

U sudnici je odgledan video-snimak na kome se vidi kako Lazarević par sekundi vitla upaljenom bakljom, prije nego je  baci.

Na Jutjubu, međutim, postoji snimak na kome se vidi da Lazarević sa betona podiže već upaljenu baklju.

Suđenje Lazareviću  juče je započeto i završeno, a sutkinja Nada Rabrenović izreći će presudu u ponedeljak. Podgoričanin je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

On je  juče ponovio da se kaje zbog svega što se dogodilo, izvinio se svima  i zahvalio se  ruskom golmanu koji mu je oprostio putem medija.

“Oni koji me poznaju, znaju koliko mi je bilo teško i kako sam se osjećao. Od trenutka kada sam ga pogodio, totalno sam se pogubio, nisam više mogao da gledam utakmicu i nisam mogao da se smirim dok nisam čuo da je dobro”, rekao je Lazarević.

On je ostao kod odbrane koju je dao kod tužioca da je, kada je počela utakmica, neko bacio baklju pred njegove noge, i da je, da ne bi povrijedila prisutne, instinktivno odbacio baklju u pravcu terena.

Lazarević je ponovio da se kaje zbog svega što se dogodilo, izvinio se svima i zahvalio ruskom golmanu koji mu je oprostio

Tužiteljka Ana Kalezić, tvrdi da se na snimku jasno vidi da  okrivljeni baklju nije ubacio na teren kako ona  ne bi povrijedila ljude  oko njega.

Njegov branilac, advokat Pavle Radonjić,  tražio je uslovnu kaznu za Lazarevića, ukazujući  da nije ranije osuđivan, da je mlad, da se sam javio  policiji, da je priznao...

On je podsjetio i da utakmica nije  prekinuta zbog tog incidenta.

Za  krivično djelo nasilničko ponašanje može biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora i novčanom kaznom, dok mu za nanošenje lake tjelesne povrede prijeti zatvorska kazna do tri godine.

Radonjić: Ne može mu se suditi za dva krivična djela

Radonjić je juče ocijenio da se njegovom branjeniku ne može suditi za oba krivična djela za koje ga tužilaštvo tereti, jer nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu za koje je optužen, već u sebi sadrži nanošenje lake tjelesne povrede.

“Ako prihvatimo logiku tužilaštva, dolazimo do zaključka da bi za okrivljenog bilo bolje da mu je nanio tešku tjelesnu povredu, jer bi, u tom slučaju, bio okrivljen samo za jedno krivično djelo”, zaključio je advokat.

Nemanji Vukićeviću suđenje krajem maja

Suđenje  Nemanji Vukićeviću (26)  zbog optužbi da je na istoj utakmici zapalio i bacio baklju na prostor između terena i tribina, koja, srećom, nije pogodila nikog, počeće 25. maja.

Njemu će suditi sudija Nenad Vujanović. 

Zbog paljenja baklji, prekršajno će odgovarati i Radoje Damjanović (26) i Vojin Vlahović (24), koji su, tokom odigravanja utakmice, zapalili po baklju, ali ih nijesu bacali ka terenu.

Preporučujemo za Vas