Elektroprivreda brani pehar

Finale Kupa Crne Gore u šahu održaće se u subotu 25. i nedjelju 26. aprila u hotelu "Podgorica", Elektroprivreda brani trofej
144 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Milović, Foto: ŠSCG
Jovan Milović, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 23.04.2015. 17:59h

Finale Kupa Crne Gore u šahu održaće se u subotu 25. i nedjelju 26. aprila u hotelu "Podgorica".

Kup je, uz Premijer ligu, najvažnije i najkvalitetnije domaće ekipno takmičenje, na kojem see ove godine nadmetalo 15 ekipa.

U završnicu su se plasirale četiri ekipe, ŠK Budućnost, ŠK Crnogorac (Cetinje), ŠK Mimoza (Tivat) i ŠK Elektroprivreda (Nikšić).

Elektroprivreda brani trofej pobjednika Kupa Crne Gore, a podatak da su ekipe stastavljene od velikog broja velemajstora i internacionalnih šahovskih majstora, zadatak za nikšićku ekipu neće biti nimalo lak.

Zato će burne partije i velika borba obilježiti takmičenje, koje će u subotu u 14 sati svečano otvoriti mr Nela Savković, sekretarka Sekreterijata za kulturu i sport.

Otvaranju će prisustvovati predstavnici SO Podgorica, Uprave za mlade i sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Žrijebom polufinalnih duela, rival Elektroprivredi u subotu će biti ekipa Crnogorca, dok će drugog putnika u finale odlučiti duel, Mimoza - Budućnost. Pobjednici se sastaju u nedjeljnom finalu u borbi za prelazni pehar, dok će se poraženi klubovi istovremeno boriti za bronzanu medalju.

Iako je u Kupu nastupilo 15 klubova, nije bilo iznenađenja pa su subotnje polufinale izborile četiri najbolje ekipe.

Bonus video: