Radovi Vučića Ćetkovića u Austriji: Čovjek i priroda u svijetu koji se mijenja

Ćetković je od organizatora izložbe u galeriji “PAKS” dobio poziv da se predstavi na junskom salonu u “Carrousel du Louvre“ u Parizu, a od austrijskog Muzeja moderne umjetnosti MAMAG dobio je i poziv za učešće na Austrijskom bijenalu savremene umjetnosti
0 komentar(a)
Vučić Ćetković (Novina)
Vučić Ćetković (Novina)
Ažurirano: 23.04.2015. 17:37h

Crnogorski slikar Vučić Ćetković predstavio se nedavno u galeriji “PAKS” u gradu Blindenmarktu u Austriji, u okviru internacionalne izložbe pod nazivom “Savremeni umjetnici danas“. Pored Ćetkovića, na izložbi su svoja djela predstavili autori iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Španije, Brazila, Meksika i Austrije.

“Ćetković u svom radu koristi ulje, akril, kao i crtačke i kolažne tehnike. Na njegov umjetnički izraz utiče kako intelektualno, tako i kulturološko okruženje u kojem djeluje. Emocije, odnosi među bojama, formama i strukturama na njegovim slikama odražavaju specifičnu unutrašnju ekspresiju. Njegove slike komuniciraju na duhovnom nivou, dok njegov umjetnički izraz podstiče na razmišljanja o poziciji čovjeka i prirode u svijetu koji se ubrzano mijenja”, zapisao je o Vučićevom slikarskom opusu, selektor izložbe “Savremeni umjetnici danas” Hajnc Plajner.

Vučić Ćetković je od organizatora izložbe u galeriji “PAKS” dobio poziv da se predstavi na junskom salonu u “Carrousel du Louvre“ u Parizu, a od austrijskog Muzeja moderne umjetnosti MAMAG dobio je i poziv za učešće na Austrijskom bijenalu savremene umjetnosti koje će biti organizovano u avgustu mjesecu u istorijskom zamku Hubertendorf koji se nalazi u blizini Beča.

Bonus video: