Petričević: Sve mi namještaju kolege iz Prve banke

"Ovdje se radi o zloj namjeri mojih bivših saradnika, a sadašnjih menadžera Prve banke koji su se bavili ovom dokumentacijom"
324 pregleda 16 komentar(a)
Jelica Petričević, Foto: Savo Prelević
Jelica Petričević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2015. 15:05h

Bankarka Jelica Petričević, optužila je nekadašnje kolege iz Prve banke da su specijalnom tužilaštvu podmetnule lažnu dokumentaciju, prema kojoj je ona isplatila 400.000 eura Vidu Rađenoviću od prodaje zemlje na brdu iznad Budve.

U nastavku suđenje u predmetu “Košljun”,Petričevićeva je komentarisala jednu od tri verzije ugovora o namjenskom depozitu iz kreditnog fajla Prve banke i konstatovala da se radi o primjerku koji nijesu potpisali ni Opština Budva ni Prva banka koja je prihvatila to obezbjeđenje.

"Prosto je nemoguće da je taj ugovor u stajao u kreditnom fajlu banke nepotpisan i neovjeren i pretpostavljam da je to neko kucao za potrebe tužilaštva. Ovdje se radi o zloj namjeri mojih bivših saradnika a sadašnjih menadžera Prve banke koji su se bavili ovom dokumentacijom... Ovo je zloba, zla namjera, bezobrazluk i neznanje Darka Radunovića, Nataše Martinović i Cvetka Vukčevića”, kazala je Petričevićeva.

Tvrdi da nije sa Opštinom Budva dogovarala obezbjeđenje kredita firmi “SP Luna” Vida Rađenovića.

Rekla je da se na tri naloga nalazi njeno ime - kao da je ona vlasnik žiralnog računa Prve banke, na osnovu čega je tužilaštvo optužilo da je ona isplatila 400.000 eura Vidu Rađenoviću.

Ona je rekla da je ugovor o depozitu sačinio nekadašnji direktor Prve banke u Budvi i da je odgovornost na zaposlenicima te filijale. Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Petričevićeva za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu.

Bonus video: