Dokazi stigli u Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala

Istraga o aferi Telekom pokrenuta je krajem 2011. nakon što su američke finansijske vlasti saopštile da imaju dokaze da su tokom privatizacije Crnogorskog Telekoma 2005, sa preko 7 miliona eura podmićena dva crnogorska zvaničnika kao i sestra najvišeg vladinog funkcionera, koja se bavi advokaturom
75 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2015. 14:05h

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, uputio je Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, dokazni materijal u vezi sa privatizacijom Crnogorskog Telekoma.

Stanković je, kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), dokazni materijal uputio na dalje postupanje Odjeljenju, koje je nadležno u tom slučaju.

Ministarstvo pravde u srijedu je VDT-u dostavilo dokumentaciju pristiglu iz Vašingtona, koja je vezana za privatizaciju Crnogorskog Telekoma.

U saopštenju se navodi da je riječ o dokumentaciji u elektronskoj formi, sa dokaznim materijalom iz Njemačke i Mađarske.

Istraga o aferi Telekom pokrenuta je krajem 2011. nakon što su američke finansijske vlasti saopštile da imaju dokaze da su tokom privatizacije Crnogorskog Telekoma 2005. godine, sa preko 7 miliona eura podmićena dva crnogorska zvaničnika kao i sestra najvišeg vladinog funkcionera, koja se bavi advokaturom.

Premijerova sestra Ana Đukanović odbacila je umiješanost u aferu a premijer Milo Đukanović nedavno je poručio da žarko želi da čuje dokaze s one strane okeana.

Nakon višegodišnjih provjera, Specijalno tužilačko odjeljenje za organizovani kriminal je prošle godine objavilo da u dokumentaciji koja im je do tog trenutna dostavljena iz SAD, Njemačke, Slovenije i Mađarske, nije bilo dokaza da je napravljeno bilo koje koruptivno ili drugo krivično djelo.

Stanković je nedavno saopštio da slučaj nije zatvoren, a da će Tužilaštvo donijeti konačnu odluku nakon što dobije dodatni dokazni materijal iz SAD i Švajcarske.

Bonus video: