Bar: Milović bježao, repetirao pištolj i povrijedio dva policajca?

Za Đurom Đokom Milovićem (60) od strane CB Bar je bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
214 pregleda 0 komentar(a)
Bar oružje, Foto: Uprava policije
Bar oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.09.2018. 14:55h

Policija je uhapsila Đura Đoka Milovića (60) iz Bara koji je prilikom privođenja, kako je saopšteno iz Uprave policije, repetirao i usmjerio pištolj u pravcu policijskih službenika.

Kako je saopšteno dva policijska službenika su zadobila povrede jer je Đ.Đ.M. pružao aktivni fizički otpor.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su pronašli, savladali, razoružali i lišili slobode lice koje se potraživalo zbog izdržavanja kazne zatvora. Lice je tom prilikom pokušalo da pobjegne. Bilo je naružano i spremno da upotrijebi oružje ali do upotrebe oružja nije došlo jer su ga policijski službenici u tome spriječili. Prilikom njegovog savlađivanja, nakon što je razoružan, dva policijska službenika su zadobila povrede jer je ovo lice pružalo aktivni fizički otpor. Pretresom njegovog stana je potom pronađen arsenal oružja i municije", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su službenci Interventne jedinice CB Bar sinoć oko 21, sat u naselju Rena u Baru locirali Milovića koji se, kada je primijetio policijske službenike, dao u bjekstvo.

"On je prilikom potjere izvadio pištolj CZ Shadow koji je držao za pojasom, repetirao ga i usmjerio u pravcu policijskih službenika u namjeri da ga upotrijebi. Međutim Đ.Đ.M. nije uspio da upotrijebi vatreno oružje jer su ga policijski službenici savladali i oduzeli od njega pištolj. On je sve vrijeme pružao aktivni fizički otpor policijskim služebenicima koji su u cilju njegovog savlađivanja upotrijebili fizičku snagu i sredstva prinude, kojom prilikom su dvojici policijskih služenika nanijete povrede od strane ovog lica".

Dodaje se da je od Đ.Đ.M. oduzet pištolj CZ Shadow sa okvirom u kojem se nalazilo 19 metaka municije cal 9mm i jednim metkom koji se nalazio u cijevi pištolja.

"Pregledom garderobe koju je nosio pronađen je i oduzet i rezervni okvir sa još 19 metaka istog kalibra. Pretresom njegovog stana i drugih prostorija koji je potom uslijedio pronađeno je i oduzeto: automatska puška cal. 7,62 mm, dva puna okvira za automatsku pušku navedenog kalibra sa po 30 komada municije, dva okvira za pištolj, više kutija barutnog punjenja, kutija detonatorskih kapisli, sredstva za ručno punjenje municije kao i veća količina municije različitog kalibra".

Za Đ.Đ.M. od strane CB Bar je, kako je saopšteno, bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

O njegovom pronalasku i navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Baru koji se izjasnio da se u radnjama Đ.Đ.M. stiču elementi bića krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Đ.Đ.M. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Bonus video: