SARADNJA U OBLASTI SPORTA

Crna Gora i Hrvatska na istom kursu

Vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović imao je juče sastanak sa predstavnicima Ministrstva znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske
1 komentar(a)
Igor Vušurović, Foto: UMS
Igor Vušurović, Foto: UMS
Ažurirano: 04.04.2019. 16:19h

Vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport Crne Gore Igor Vušurović zajedno sa saradnicima, imao je juče sastanak sa predstavnicima Ministrstva znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske na čelu sa pomoćnikom ministra za sport Tomislavom Paškvalinom i njegovim saradnicima.

Teme sastanka ticale su se pravnog okvira u oblasti sporta, iskustva u radu sportske inspekcije, intenziviranje međunarodne saradnje, posebno u dijelu pripreme i sprovođenja projektnih aktivnosti od obostranog interesa.

Osnaživanje administrativnih kapaciteta, jačanje nivoa upravljanja u sportskom pokreta, razvoj sporta na lokalnom nivou i borba za jačanje integriteta u sportu (borba protiv dopinga, nasilja u sportu, manipulacija sportskim rezultatima) su oblasti od zajedničkog interesa.

Prilikom susreta, konstatovano je da je u cilju konkretizacije navedenih oblasti, neophodno pristupiti pripremnim radnjama za izradu i potpisivanje bilateralnog sporazuma.

Na taj način će se, kako je saopšteno, stvoriti pretpostavke za formiranje zajedničkih radnih tijela sa ciljem unapređivanja sistema, uvažavajući društvene, vaspitno-obrazovne i zdravstvene vrijednosti koje sport predstavlja