PRVI ČOVJEK FONDA SE OGLASIO NAKON SMJENE

Danilo Popović će se žaliti Upravnom sudu

“Stanovi se dijele preduzećima i ustanovama koje su članice Fonda. Kome će to preduzeće dati stan, nije uloga Fonda da provjerava”
118 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Popović, Foto: Savo Prelević
Danilo Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2015. 19:14h

Smijenjeni predsjednik Odbora direktora Fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović ocijenio je da imenovanje Marka Nikčevića na tu funkciju nije u saglasnosti sa Statutom Saveza sindikata (SSCG).

On je najavio da će se zbog smjene obratiti Upravnom sudu.

Popović, koji je smijenjen prije dva dana na vanrednoj sjednici Skupštine SSCG, tvrdi da Nikčević, kao generalni sekretar, ne može biti član nijednog odbora direktora, gdje je osnivač SSCG.

On je na konferenciji za medije rekao da je odluka “ilegalna”, jer se na vanrednoj sjednici ne mogu verifikovati mandati, a tvrdi da “trojici ili četvorici” verifikovan, kako bi imali kvorum.

Popović je kazao da je završni račun o poslovanju usvojen 31. marta i dostavljen SSCG, kao i pismo da Odboru direktora ističe mandat 19. jula:

“Dostavili smo i odluku Borda direktora o zahtjevu Vlade da se angažuje međunarodni revizor.. Nakon revizije možemo komentarisati je li bilo nekih sumnjivih poslova ili nije”.

On tvrdi da Fond nikada nikome nije poklonio stan i da na to nema pravo:

“Stanovi se dijele preduzećima i ustanovama koje su članice Fonda. Kome će to preduzeće dati stan, nije uloga Fonda da provjerava”.

Popović je demantovao da je prelaskom u Fond prenio sa računa SSCG 1,9 miliona eura, istakavši da su “to pare poslodavaca koje su uložene u Fond”.

Preporučujemo za Vas