Dvije osobe osumnjičene da su švercom cigareta pribavile 60.000 eura

Policijski službenici su osumnjičene R.B. i S.Đ, uz krivičnu prijavu, priveli zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru
0 komentar(a)
cigarete, Foto: Uprava policije
cigarete, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.04.2015. 12:07h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carina juče su realizovali zajedničku višemjesečnu akciju „Haj nehaj“, usmjerenu na suzbijanje sive ekonomije, u okviru koje su uhapsili R.B. (40) iz Kolašina, nastanjenog u Baru, i S.Đ. (52) iz Nikšića, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje kojim su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000 eura.

Kako je saopšteno, višemjesečnu akciju „Haj nehaj“ su sprovodili policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbednosti Bar i Centra bezbjednosti Podgorica, a u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina i uz koordinaciju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

"Policijski i carinski službenici su, u postupku do podnošenja krivične prijave protiv ova dva lica, sprovodili višemjesečne aktivnosti iz svoje nadležnosti i prikupili činjenice i dokaze na osnovu kojih se sumnja da su se R.B. i S.Đ, po prethodnom dogovoru i u dužem vremenskom periodu, bavili krijumčarenjem akciznih roba – cigareta na teritoriji opština Bar i Podgorica. R.B. i S.Đ. su naime, kako se sumnja, organizovali mrežu preprodavaca ili direktno vršili prodaju cigareta daljim preprodavcima na teritoriji Crne Gore, čime su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret. Cigarete su, sumnja se, nabavljali na sivom tržištu i preprodavali ih van zakonski regulisanih – legalnih tokova i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000. eura", piše u zajedničkom saopštenju.

Pretresima na više lokacija u Baru i Podgorici je kod S.Đ. oduzeta i pronađena veća količina akcizne robe – cigareta, vrijednosti od oko 6.300 eura, kao i drugi dokazi koji, između ostalih prikupljenih činjenica, ukazuju na sumnju da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Policijski službenici su osumnjičene R.B. i S.Đ, uz krivičnu prijavu, priveli zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. ZODT u Baru im je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru.

Oduzete cigarete su preuzete od strane carinskih službenika na dalje postupanje.

Bonus video: