Luka Bar osvojila treću uzastopnu titulu

93 pregleda 2 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: Facebook
ŽOK Luka Bar, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.04.2015. 17:22h

Iako je bilo neizvjesnije u odnosu na muško finale, suština je i kod dama bila ista. Luka Bar je, kao Budvanska rivijera, dominirala čitavu sezonu, i u tom stilu je završila i finale plej-ofa – sa sve tri pobjede protiv Morače, najlakše u posljednjem meču u Baru.

“Sirene” su, tako, okončale sezonu iz snova, do treće uzastopne titule, šeste ukupno, stigle su sa 26 pobjeda iz isto toliko mečeva, uz svega šest izgubljenih setova…

"Čestitam djevojkama na dobrom radu tokom čitave godine, koji je dao dobar rezultat. Zahvaljujem upravi kluba na stvorenim uslovima. Prošle godine su nam otišle četiri reprezentativke sa ogromnom minutažom, ali je klub na čelu sa predsjednikom Nenadom Vujanovićem sjajno reagovao i doveo Draganu Peruničić i Mariju Bojović, nešto kasnije i Tijanu Krutu. Zahvaljujem kompletnom stručnom štabu, profesoru Laboviću koji je “našpanovao” ekipu da bude najbolja kad je najpotrebnije, mojim pomoćnicima Grabovici i Dobrkoviću, te profesorima Okuki i Kankarašu na radu sa mlađim kategorijama. Nadam se da će priča Luke Bar trajati i dalje", rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Plasmanom u finale, Morača je u svakom slučaju ostvarila najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

"Čestitam igračicama, stručnom štabu i upravi Luke Bar na zasluženoj tituli. Kvalitet je bio na njihovoj strani, a mi nismo bili sposobni da u posljednjem meču pokažemo naš kvalitet. A kada igrate ispod tog nivoa protiv Luke Bar, onda je poraz od 3:0 logična posljedica. Čestitam i mojoj ekipi na drugom mjestu i istorijskom uspjehu, i igračicama koje odlaze na studije u Sjedinjene Američke Države poželio puno uspjeha u daljoj karijeri. Nama ostaje da se baziramo na još mlađe igračice i pripremamo za nove pobjede i nova finala", izjavio je trener Morače Marko Radusinović.

Pobjednički pehar kapitenki Luke Bar Elzi Hadžisalihović, uručio je član Predsjedništva Odbojkaškog saveza Crne Gore Nenad Vujanović, a zlatne medalje igračicama predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Srebrrne medalje ekipi Morače uručio je generalni sekretar OSCG Ivan Bošković, a medalje sudijama meča, Slobodanu Kovačeviću i Sonji Simonovskoj, predao je vrhovni sudija OSCG Saša Ivanović.

Luka Bar – Morača 3:0 (25:15, 25:14, 25:12)

Bar - Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: oko 350. Sudije: Slobodan Kovačević (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Luka Bar 31, Morača 15. Poeni iz bloka: Luka Bar 10, Morača 2. Poeni iz servisa: Luka Bar 9, Morača 2. Servis greške: Luka Bar 11, Morača 10. Greške: Luka Bar 10, Morača 15.

Luka Bar: Bojović 1, J. Rosić 6, Cenović (libero), Joksimović 5, Peruničić 12, M. Rosić, Hadžisalihović 15, Vuković, Kruta 10, Vujanović, Barjaktarović, Milivojević.

Morača: Mandić 3, Budrak, Vukićević, Dragović, Vukčević 6, Janjević 1, Matanović, Kilibarda, Osmajić 4, Rovčanin 5, Đelević (libero), Đonović 1.

Bonus video: