Janjić: Policija me maltretira zbog prijave

"Rekli su mi da povučem izjavu i da je najbolje da se to tako sredi. Odbio sam i tražio poligraf. U subotu je više od 100 policajaca okupiralo našu kuću"
1942 pregleda 56 komentar(a)
Darko Janjić, Foto: Jelena Jovanović
Darko Janjić, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.04.2015. 17:31h

Nikšićanin Darko Janjić optužio je nikšićke inspektore da zbog prijave koju je njegov otac podnio protiv policajca Željka Vujičića, maltretiraju njega i porodicu, pretresaju im kuću, i pokušavaju da ga "strpaju" u zatvor.

On tvrdi da su ga policajci, nakon prijave , optužili da je prijetio Vujičiću. Iz Uprave policije, međutim, tvrde da je Janjić 14. aprila prijetio da će ubiti Vujičića, i da je njegova kuća pretresana zbog toga. Janjić je ispričao da su problemi počeli kada ga je zaustavila patrola u kojoj je bio Vujičić, i napisala mu prijavu zbog prekršaja koji, kako tvrdi, nije napravio.

"Pitao sam ga šta sam napravio i ko je on, da li sam mu nešto uradio. Rekao mi je 'Zapamtićeš me, dok si živ zagorčavaću ti život'",kazao je on. Janjić tvrdi da je tada pozvao oca da pođe u CB i prijavi prijetnje. "Inspektor koji je razgovarao sa njim rekao je da ja dođem u utorak, došao sam, ali nisu uzeli izjavu od mene. Tražio sam razgovor sa načelnikom koji me nije primio. Tada sam im rekao da moram da zaštitim porodicu, i da neću dozvoliti da mi neko prijeti bez razloga", tvrdi Janjić. Nikšićanin priča da je nakon dva dana opet otišao u CB, gdje su ga zadržali duže od dva sata, zbog navodnih prijetnji Vujičiću.

"Rekli su mi da povučem izjavu i da je najbolje da se to tako sredi. Odbio sam i tražio poligraf. U subotu je više od 100 policajaca okupiralo našu kuću, maltretirali i pretresali porodicu, čak i babu. Polomili dječje igračke. Našli su metak star sto godina i rekli da sam tim planirao da ubijem Vujičića", kazao je on. Dodao je da su nakon toga policajci rekli njegovom ocu da "Rekli su mu da kolegu moraju braniti, sve i da je najgori i da ja, bez potrebe, sam sebi kopam jamu. Kome da se obratim i prijavim da mi policajac prijeti i namješta mi? Nisam cvjećka, već sam bio u zatvoru zbog krivičnog djela koje su mi policajci namjestili sa svojim saradnicima, ali sada neće", kazao je on.

UP: Rekao je da će pucati u policajca

Iz UP tvrde da Janjić 12. aprila nije koristio sigurnosni pojas, i da mu je zbog toga izdat prekršajni nalog.

Saopštili su da je tog dana Milorad Janjić došao u CB Nikšić.

"Vođa smjene operativnog dežurstva P. M. je, nakon razgovora, kazao M. J. da njegov sin, ako ima primjedbu na rad policijskog službenika, treba lično da dođe i podnese prijavu", piše u odgovoru UP. Oni su pojasnili da je Darko Janjić 14. aprila došao na portirnicu CB Nikšić i od službenika D. K. tražio da ga najavi na razgovor kod načelnika.

"Kazao da je jedan od razloga zbog kojeg želi da ga načelnik primi, kako je naveo, konstantna kontrola i kažnjavanje od strane policajca Ž. V. Tom prilikom D.J. je, kako je navedeni službenik izjavio, saopštio policijskom službeniku D.K. da će ukoliko načelnik ne riješi problem on problem riješiti tako što će uzeti pištolj i pucati u Ž.V. Policijski službenik D. K. je o navedenim ozbiljnim prijetnjama sačinio zabilješku, o čemu je upoznat tužilac", tvrde iz UP. Oni su potvrdili da su pretresli Janjićevu kuću, i našli jedan metak, negirajući da su policajci nezakonito postupali.

Bonus video: