Arivabene: Kimi je zaslužio novi ugovor, ali ga još neće dobiti

„Ako me pitate da li je zaslužio novi ugovor, rekao bih da jeste. Ali, ako ću već da kažem 'da', ne želim da mi se vozač uspava. Ovo je psiholiški pristup i papir zasada ostaje prazan”, istakao je Arivabene
61 pregleda 0 komentar(a)
Mauricio Arivabene Kimi Raikonen Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Mauricio Arivabene Kimi Raikonen Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2015. 14:31h

Ekipa Ferarija objavila je da želi da zadrži Kimija Raikonena, ali da još ne želi da mu ponudi novi ugovor, jer vozi bolje kada je pod pritiskom?!

Finac je na odličan način iskoristio strategiju na Velikoj nagradi Bahreina i kroz cilj je prošao kao drugoplasirani, iza branioca titule Luisa Hamiltona, a ispred drugog vozača Mercedesa Nika Rozberga.

To je Ledenom bio najbolji rezultat od povratka u redove Ferarija na početku prošle sezone.

„Presrećan sam zbog Kimija. Mogu zvanično da potvrdim da se vratio. Pokazao je da je prava trkačka životinja. On je definitivno najbolji na stazi kada je pod pritiskom”, naglasio je šef Ferarija Mauricio Arivabene.

Skuderija tek treba da odluči da li će da iskoristi opciju i produži ugovor sa Raikonenom naredne sezone, a Arivabene ističe da i dalje želi da ga drži u neizvjesnosti.

„Zadovoljan sam vozačima koje trenutno imamo. Ipak, to ne znači da ćemo sjutra potpisati ugovor sa Kimijem. Rekao sam mu da sve zavisi od njegovih rezultata. On je pokazao da je veliki vozač“.

„Ako me pitate da li je zaslužio novi ugovor, rekao bih da jeste. Ali, ako ću već da kažem 'da', ne želim da mi se vozač uspava. Ovo je psiholiški pristup i papir zasada ostaje prazan”, istakao je Arivabene.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Španije na stazi Katalunja 10. maja.

Bonus video: