Ćalović ukaljala ugled Popovića, ali ne mora da se izvinjava

Sutkinja je odbila Popovićev zahtjev da Ćalović preko medija povuče izjavu koju je dala na presu, u junu prošle godine, i izvini se javno za svoje tvrdnje
107 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2015. 13:33h

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović povrijedila je čast i ugled direktora Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, kada ga je na konferenciji za medije optužila da je postavio na internet snimak, kojim je brutalno pokušana da se diskredituje u javnosti. To je prvostepena odluka sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Milice Vlahović, koja je djelimično usvojila tužbeni zahtjev Popovića, za povredu prava ličnosti.

Radulović: Da se svaki pošten građanin zastidi presude Vlahović >>>

Vlahović smatra da ga je Ćalović tom prilikom neosnovano optužila, jer nema dokaza da je on postavio snimak na internet.

Sutkinja je odbila Popovićev zahtjev da Ćalović preko medija povuče izjavu koju je dala na presu, u junu prošle godine, i izvini se javno za svoje tvrdnje.

Ćalović, prema toj presudi, treba da plati i sudske troškove, koji iznose oko 500 eura.

Ćalović je ranije optužila Popovića da upravo on stoji iza svega, ali je rekla da ga neće tužiti jer je to njihov cilj, da se nastavi priča o tim lažima.

Popović je, međutim, tužio nju i insistirao da se utvrdi ko je osoba na snimku, ali je sud odlučio da je ta informacija irelevantna.

Direktorica MANS-a više puta je negirala da je ona osoba na snimku, koji je kasnije u više navrata koristio tabloid “Informer” za obračun sa Ćalovićevom.

Popović je, u toku spora, ponavljao da on nije okačio snimke na internet, ali da je snimak sa zadovoljstvom dijelio svima, kako bi pokazao pravo lice Vanje Ćalović.

Bonus video: