Titule za Božidara Ćuka i Nikoletu Perović

50 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Privatna arhiva
Božidar Ćuk, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.04.2015. 08:23h

Crnogorski odbojkaški reprezentativac Božidar Ćuk uspješno je okončao sezonu u Švajcarskoj, u koju je stigao krajem februara iz Grčke (iz Etnikosa).

Ćuk je sa Dragonsima iz Lugana osvojio titulu, pošto je njegov tim u majstorici, u petom meču, na svom terenu savladao Lozanu (za koju nastupa Mladen Majdak) sa 3:0 (25:16, 25:17, 25:15).

"Veni, vidi, vici (dođoh, vidjeh, pobijedih)!", napisao je Ćuk na svom Fejsbuk profilu.

Lozana je, interesantno, dobila prvi (3:1) i treći meč (3:2) u gostima, dok je Lugano bio bolji u gostima (oba puta po 3:2).

Treće mjesto u prvenstvu pripalo je Nafelsu, za koji su nastupali crnogorski igrači Marko Vukašinović i Blažo Milić.

Titulu u Norveškoj osvojila je crnogorska reprezentativka Nikoleta Perović. Njen Stod je u finalu bio bolji od Osla 3:0 (25:15, 25:16, 25:16), i tako se revanširao za poraz u finalu nacionalnog Kupa.

"Gotovo je, titula je naša! Odličan posao djevojke. Ponosna sam na vas", napisala je Nikoleta na svom Fejsbuk profilu.

Stod je bio najbolji u ligaškom dijelu prvenstva sa 13 pobjeda i porazom, upisao je sve tri pobjede u plej-of rundi, a onda je u polufinalu bio bolji od Sortlanda (3:0).

Titule se nije domogla druga crnogorska reprezentativka Ana Otašević, čija je Spiška poražena od Slavije u finalu plej-ofa Slovačke, sa 3:1 u pobjedama. U posljednja dva meča finala Spiška je izgubila po 3:1, a Otašević je upisala 16, odnosno 8 poena.

Za titulu se bori Vuk Medenica, čija Tirana vodi 2:1 u finalu plej-ofa prvenstva Albanije. U posljednjoj pobjedi Tirane protiv Studentija sa 3:1, Medenica je upisao 15 poena.

Do titule neće moći tehničar naše reprezentacije simo Dabović, čiji je Foinikas poražen 3-1 u pobjedama u polufinalnoj seriji plej-ofa od Olimpijakosa (za koji nastupa bivši crnogorski reprezentativac Milan Jurišić). U posljednja dva poraza (3:1, 3:2), Dabović je upisao 2 i 5 poena, dok je Jurišić zabilježio 9, odnosno 13 poena.

Najzad, bivši reprezentativac i nekadašnji primač Budućnosti Dejan Čabarkapa zauzeo je treće mjesto u Sloveniji sa Salonitom, pobjedom u gostima protiv Pomgrada (3:0). Čabarkapa je na tom meču bio najbolji poenter sa 15 poena.

Bonus video: