Špic: Felps nije pobijedio Čavića u Pekingu

Trka na 100 metara leptir je ostala jedna od najvećih enigmi modernog sporta, jer je opšti utisak bio, na osnovu gledanja, da je srpski plivač pobijedio u trci i osvojio zlatnu medalju
75 pregleda 8 komentar(a)
Milorad Čavić, Foto: FoNet/EPA
Milorad Čavić, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 19.04.2015. 12:16h

Nekadašnji najbolji plivač svijeta Mark Špic rekao je u intervjuu za britanski list “Telegraf” da ima priznanje kompanije Omega da je Milorad Čavić pobijedio Majkla Felpsa u finalu Olimpijskih igara u Pekingu, prenose “Novosti”.

Trka na 100 metara leptir je ostala jedna od najvećih enigmi modernog sporta, jer je opšti utisak bio, na osnovu gledanja, da je srpski plivač pobijedio u trci i osvojio zlatnu medalju, ali je zvaničan rezultat bio i ostao da je prvi na cilj stigao Amerikanac.

Još tada je krenula teorija kako je sve "zamešateljstvo" na najvišem nivou, da bi Felps postao najtrofejniji sportista svih vremena na Olimpijskim igrama, a sada je tu priču potvrdio i Mark Špic, osvajač sedam zlatnih medalja u plivanju na Igrama u Minhenu 1972. godine.

“Dobio sam i-mejl od Omege u kojem piše da je Majkl Felps izgubio tu trku. Ako su oni bili zvanični mjerač vremena, zašto to nije bilo poznato odmah poslije trke? Ne vjerujem da je Felps dobio tu trku, ali je i dalje najveći plivač na svijetu, sa ili bez te zlatne medalje”, rekao je Špic.

Bonus video: