Zatočeni moreplovac u utorak dolazi u Crnu Goru?

“Čuo sam se sa Sanelom i rekao mi je da će se najvjerovatnije iskrcati u Egiptu. Nakon toga očekuje da će preko Turske doći u Crnu Goru”, kazao je sinoć novinaru “Vijesti” Tiganjov prijatelj Samin
261 pregleda 29 komentar(a)
Sanel Tiganj, Foto: Vijesti online, Fletmon
Sanel Tiganj, Foto: Vijesti online, Fletmon
Ažurirano: 19.04.2015. 06:34h

Višednevna drama pomorca Sanela Tiganja (35) iz Petnjice, koji je zatočen na brodu “Stella” kompanije MSC, bliži se kraju.

Tiganj je juče putem telefona saopštio porodici i prijateljima da očekuje da će u utorak biti u Crnoj Gori.

“Čuo sam se sa Sanelom i rekao mi je da će se najvjerovatnije iskrcati u Egiptu. Nakon toga očekuje da će preko Turske doći u Crnu Goru”, kazao je sinoć novinaru “Vijesti” Tiganjov prijatelj Samin.

On je pojasnio da je Tiganj dobio podatak da se zabrana boravka odnosi na Sjedinjene Američke Države i zemlje Evropske unije, te da se upravo zbog toga nije mogao iskrcati u Portugalu.

Tiganj je ranije kazao “Vijestima” da su njegovi problemi počeli nakon što je ostao bez američke vize, poslije čega nije mogao da se vrati kući. On je rekao da je radio na teretnom brodu MSC-a “Rosaria” kao kormilar.

“Plovili smo ka SAD. Došli smo do Bahama 27. marta, kada su mi američke vlasti, bez valjanog razloga, poništile trogodišnju vizu, koju sam dobio lani u Podgorici”, istakao je tada on.

U rješavanju Tiganjovog problema uključeno je i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Bonus video: